2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Travestinin öldürülmeden önce son feryadı

Bursa'da bir travesti, kendisiyle 20 YTL'ye beraber olmak istediği öne sürülen şahsın teklifini reddedince bıçaklanarak öldürüldü.

Bir travestiyi öldürüp, arkadaşını hafif yaralayan zanlı, çok geçmeden yakalanırken, kendisine biber gazıyla saldırıldığını öne sürdü.

Öldürülen 22 yaşındaki Ece takma isimli Abdullah Uçele, 3 gün önce arkadaşlarıyla İş-Kur'a müracat edip, "Artık bu hayattım bıktım, yeniden doğmak istiyorum. Fuhuş yapmak istemiyorum" demişti. Ölüm haberi üzerine ailesi ve arkadaşları hastanede sinir krizi geçirdiler.
Alınan bilgiye göre, dün gece 02.00 sıralarında iki travesti İstanbul yoluna çıktılar. İddiaya göre,barın önünde bekledikleri sırada, yanlarına bir triportör yanaştı. 3 tekerlekli araçtaki şahıs, 20 YTL teklif ettiği travestilerle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine, hurdacılık yapan 59 yaşındaki sabıkalı M.İ. meyve bıçağıyla Ece takma isimli Abdullah Uçele'yi karnından arkadaşı H.Ç.yi de ayağından bıçakladı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Uçele, sabaha karşı hayatını kaybetti.


Olayın ardından soruşturma başlatan polis, görgü tanığı travestilerin ifadesi doğrultusunda triportörleri araştırmaya başladı. Küplüpınar Mahallesi'nde park halinde kanlı triportörün sahibi M.İ. evinde gözaltına alındı. İlk önce olayı inkar eden ancak eli ve kıyafetlerindeki kan sebebiyle suçunu itiraf etmek zorunda kalan hurdacı M.İ. kendisine biber gazıyla saldırıldığını iddia etti. M.İ.'nin 1978 yılında da bir cinayetten tutuklandığı ve Emniyet Müdürlüğü'nde suç kaydının bulunduğu öğrenildi.


Acı haberi alan travestiler ve Ece takma isimli maktulün ailesi Devlet Hastanesi bahçesinde ve adli tıp önünde sinir krizleri geçirdi. Çevik kuvvet ise muhtemel olaya karşın hastana ve adli tıp önünde geniş güvenlik tedbiri aldı.


Öte yandan, 30 arkadaşıyla birlikte 3 gün önce İş-Kur'a müracat ederek iş isteyen maktul Abdullah Uçele, İhlas Haber Ajansı ekibine, fuhuştan kurtulmak istediğini söylemişti. Travestilerin çeşitli eylemlerinde ön planda olan ve eşcinsel güzellik yarışmasına katılacağı belirtilen Ece takma isimli travesti, "İş başvurusu yaptığımızdan dolayı çok mutluyuz. Hakettiğimiz yere yavaş yavaş geliyoruz. Umarım herşey daha güzel olur. Serbest çalışmak istiyoruz. Fuhuş yapmak istemiyorum. Herhangi bir meslekte çalışabilirim. Yeniden doğmak istiyorum. Bana verilen kimliğin hakkının verilmesini istiyorum" demişti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2007 Cumartesi 16:28:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?