6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tribün lideri tefecilikten tutuklandı

TEFECİ OPERASYONUNA 4 TUTUKLAMA

Bursa'da, faizle para verdikleri 3 iş adamını zorla bir çiftlik evinde tuttukları öne sürülen ve aralarında Bursaspor tribün lideri ile bir kuyumcunun da bulunduğu 4 kişi, sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, yapılan şikayet ve ihbarlar üzerine harekete geçen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, tefecilik yaptıkları öne sürülen 4 kişiyi gözaltına aldı. Suçlamalara karıştıkları öne sürülen 2 kişinin ise Bursa E Tipi Cezaevi'nde başka suçtan tutuklu bulunduğu öğrenildi.

Aralarında Bursaspor tribün liderlerinden M.G.'nin de bulunduğu 6 kişinin, 2008-2010 yılları arasında 3 işadamına faizle para verdikleri, bu parayı geri ödeyemeyen iş adamlarını Balabancık köyündeki bir çiftlikte zorla tutarak darp ettikleri iddia ediliyor.

Polisin operasyonuyla gözaltına alınan tribün lideri M.G., oto kiralama şirketi sahipleri G.Y., E.Y., kuyumcu T.K, sorgularının ardından "tefecilik, yağma, kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma, ruhsatlı silah taşıma ve adam yaralama" suçlarından adliyeye sevk edildi. Öte yandan çiftlik sahibi F.K. ile işçisi H.B ise, başka bir suçtan tutuklu bulundukları Bursa E Tipi Cezaevi'nden alınarak, bahse konu suçlamalar için ifade vermek üzere adliyeye getirildi. Şüpheliler sevk edildikleri nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 19:17:03
Güncelleme :2 Aralık 2010 Perşembe 23:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?