6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

TSM'nin çınarlarına vefa

VALİ HARPUT TSM'NİN ÇINARLARINI UNUTMADI

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türk sanat müziği (TSM) sanatçıları Kutlu Payaslı, Erdinç Çelikkol ve Burhan Dikencik'e teşekkür belgesi verdi.

Çarşamba Valilik'te TSM sanatçılarını ağırlayan Vali Harput, sanata ve sanatçıya önem verilmesi gerektiğine değindi. Kültürü yok olmuş milletlerin yok olmaya mecbur olduğunu belirten Vali Harput, "Bizim kültürümüzün en temel unsurlarından Klasik Türk Musikimizin ölümsüz çınarları olarak sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Siz bu toplumda bu milletin değerlerini sevdirme ve yaşatma bazında çok önemlisiniz. Milletlerin yaşaması kültürle olur. Kültürleri kaybolan milletler yok olur. Küreselleşmeyle her şeyin sıkıştığı günümüz dünyasında siz çok önemli değerlersiniz. Sizin hayranınız olduğumu söylemek isterim" dedi.

Bestekar koro Şefi Erdinç Çelikkol, Vali Harput'a teşekkür ederek, "Bizi onurlandırdınız. Şimdiye kadar böyle bir güzel an yaşamamıştık. Her zaman sizin yanınızdayız" diye konuştu.

"YENİDEN GÜÇ KAZANDIK"

TSM sanatçısı ve Şefi Kutlu Payaslı, her şeye küstüklerini belirterek, "Her şey ile bize güç verdiniz. Şu anda belki de biz bir çok şeye küsmüştük. Bundan sonra daha güçlü olarak Bursamıza ve musikimize hizmet edeceğiz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Harput, sanatçılara teşekkür belgelerini takdim etti.

VALİ HARPUT TSM'NİN ÇINARLARINI UNUTMADI
VALİ HARPUT TSM'NİN ÇINARLARINI UNUTMADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 10:50:02
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 11:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?