4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

TÜBİTAK MAM'dan kirlilik toplantısı

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi yetkilileri, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, belediye yetkililerine hava kirliliği ölçümü ve kirlilikle mücadele için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, Başkan Yardımcısı Önder Sarı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü M.Muzaffer Ceylan, Plan Proje Müdürü Necmettin Sarısaraç, Yazı İşleri Müdürü Mehmet Göçün, Çevre Mühendisi Ayşenur Ciğeroğlu, TÜBİTAK MAM Kimya ve Çevre Enstitüsü Uzman Araştırmacı Dr. Bilgin Hilmioğlu, Araştırmacı Özgen Ercan, İlçe Çevre Sağlık Teknisyenleri Ahmet Körpe, Emin Atalay, Özcan Biber, Ovagaz Genel Müdürü Serdar Delibalta ve Ovagaz Yapım İşletme Şefi Durul Tekin katıldı.

Türkiye’deki hava kirliliği ile ilgili ilk projelerini Dilovası’n da gerçekleştirdiklerini dile getiren Dr. Bilgin Hilmioğlu “Günümüzde hava kirliliğinin yoğun olduğu bölgelerde, hava kalitesi ölçümleri yapılması zaruri hale gelmiştir. Bu çerçevede temiz hava planları çıkarılmakta, hava kirliliği haritaları oluşturulmakta ve dağılım modellemeleri yapılmaktadır. Ayrıca, hava kalitesi ölçümleri, işçi sağlığı ve iş güvenliği kapsamında da yapılabilmekte ve ölçümlerimizde uluslararası kabul görmüş yöntemler kullanılmaktadır. Bir kentin hava kirliliği ölçüm süresi en az 1 yıldır. 4 mevsim hava değişikliği görülerek ölçümler gerçekleştirilmektedir. Ancak en iyi sonucu alabilmemiz için 3 yıl ölçüm yapılması gerekmektedir.”dedi.

Belediye Başkanı Hayri Öztetikler de hava kirliliği konusunda hassas olduklarını dile getirerek, “İlçemizde gereken tedbirleri imkanlarımız dahilinde alıyoruz. Konuyla ilgili üzerimize düşen görevleri yerine getiriyoruz. Belediyemize gelerek vermiş olduğunuz bilgilerden ötürü teşekkür ederiz.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 15:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?