6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tuğluk İmralı'ya gitti

DTK EŞBAŞKANI TUĞLUK VE 2 AVUKAT İMRALI'YA GİTTİ

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere 5 yıl aradan sonra İmralı Adası'na gitti.

DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ve bir süredir Öcalan'la görüşme yasağı olan Avukat Doğan Erbaş ve Aydın Oruç bu sabah saat 08.30 sıralarında İmralı'ya gitmek üzere Bursa'nın Gemlik ilçesine geldi. Tuğluk ve Avukatlar Gemlik Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından Gemport Limanı'ndan İmralı Adası'na hareket etti. Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Aysel Tuğluk, "Şu anda bir açıklamamız olmayacak. Geldiğimizde gerekli görürsek açıklama yapacağız. Umarım ülkemiz için halklarımız için hayırlı bir görüşme olur" dedi.

Avukatlar Jandarma Komutanlığı'nda yapılan kontrollerin ardından Gemport Limanı'nda yoğun güvenlik önlemleri altında İmralı Adası'na hareket ettiler. Avukatların adaya gidecek eşyaları bir poşete koydukları görüldü. Avukatların akşam saatlerinde dönüp bir açıklama yapması bekleniyor.

DTK EŞBAŞKANI TUĞLUK VE 2 AVUKAT İMRALI'YA GİTTİ
DTK EŞBAŞKANI TUĞLUK VE 2 AVUKAT İMRALI'YA GİTTİ
DTK EŞBAŞKANI TUĞLUK VE 2 AVUKAT İMRALI'YA GİTTİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2010 Pazartesi 09:30:00
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 16:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
melike IP: 85.110.82.xxx Tarih : 28.09.2010 17:05:04

cnntürk ve 2 eylül ve ahmet hakan 2010-09-28 16:44:11 işte bir tv programı... yıllarca ne istedilerse reddedilmemiş verilmiş. Adam bir milletvekili karşısında diğer konuşmacılar vaR. diyorki kürtler katledilmiş,soykırım yapılmış Allahım ne kadar yalan varsa sıralıyor. Karşısındakiler arkadaş sen saddamın ırakını mı anlatıyorsun diyemiyor.Saddamın ırakından halepçeden kaçan 500.000 kürde kim kucak açtı da soykırımı önledi denmiyor.Birde demesin mi çin deki demokrasinin yanına bile yaklaşamaz türkiye diye.herhalde doğu türkistandan da bir haber.
mmmmmmhey gidi diyar halkı2 2010-09-28 16:22:12 size hizmetkar olacaklara oy vermediğiniz sürece iflah olunumayacaktır. Neyi hak ederseniz oyle yönetilirsiniz .(belediyecilik anlamında) Bakınız yolunuz yol değil. sandığa gidin aklınızı başınıza toplayın. Bu ülkeden PKK temizlenecektir. Kimin anası ağladı ise hesabı sorulacaktır. Cok cocuk her zaman işe yaramaz. millet batıda cafelerde cay içerken sizin cocuklarınız imrenerek bakıyor. suyu akmayan okuldalar. suyu kesen baydemir dir.
hakan asilhey gidi diyar halkı 2010-09-28 16:19:49 siz partizanca davranın bakalım. Hükümet hic bir şekilde büyükşehirin parasını kesmedi. hiç duydunuzmu baydemirden boyle bir söz. paralar nerede. Hizmet neden yok aklınız hiçmi çalışmaz. Adam gibi hizmet almak hakkınız değilmi. belediyecilik VALİ nin işimi.lafa gelince ben bilmem devlet yapsın diyorsunuz. Belediyede devletindir. Çöpçünün tokatladığı bir başkanınız var mutlu olun mutlu. gazi köşkünde nargile içenleremi oy verdiniz. size hizmet edene sahip cıkmıyorsunuz ayıptır ayıp.
hakan asil baydemir 2010-09-28 16:17:24 Bakın arkadaşlar bdp li belediyelerin hiç biri kendi başkanı tarafından yönetilmiyor.kandil kim dedi ise başkan o. gidin bakın eğer belediyeciliğin B sinden anlıyorlarsa neyim. sorarım baydemir neden hiç bir belediyecilik işinde yoktur. İşi gücü pkk ya kucak acanlara konser düzenlemek. ofisin arka tarafını pislik almış gidiyor.
HALİS BATUKöcalanı gördüya hacı olmuş sanki 2010-09-28 16:13:27 kadın az daha zil talıp oynayacak resmen. Akşam seyrettim diyarbakır belediyesi karar almış dairede tüm birim kapılarına Türkce kürtce ve ingilizce yazılar yazılmış. misal başkan,serok ve president gibi. ahmak adamların göz ardı ettiği mesele. Türkce bilmeyenlern tamamı okuma yazmada bilmiyor :) Türkce bilen için kürtce yazmasına da gerek yok zaten.
mmmmmmbu iş sevgi ile hoşgörü ve islamiyet ile çözülür 2010-09-28 15:47:40 bu iş kaba kuvvet ile dayatma kibir gurur ile çözülmez bu sorun tevazu ve kuran-ı kerim. hadis-i şerif ile çözülür olayı iyi analiz etmekle çözülür .dağdakiler zaten hep mosaat ve asalaa uzantılarıdır bunlari iyi bilip ordaki halkımızı hangi dilde olursa olsun bilgilendirmek lazım kısacası selçukluya türklerin anadoluya girmeden önce yaptıklarını yapmak lazım ilk önce gönlül kazanmak horasan alperenleri semerkant buhara dervişlerilazım bizlere peygamber ahlaklı alimler lazım bize silah dışgüçlere karşı lazım
hakanasilBURDAN BAKINCA! 2010-09-28 16:12:42 Terör diye bir kavramı diline dolayanlar! Terörizm nedir acaba? diye bir soru soruyorlar mı kendilerine! sonra yaptıkları yorumlara bakarak ne olduklarına karar verbiliyorlar mı acaba? Allah acaba bazılarını şiddet uygularken günahtan muaf mı kılmışlar(haşa) . yoksa bazılarını ayrıcalıklı mı yaratmış! Şu an sadece yorumlara bakarak hangi yorumcuların terör estirdiğini, ne kadar terörist bir ruh hali içinde olduğunu hepimiz gayet iyi görüyoruz! Bu hakkı nerden buluyorlarsa...
 

YORUMCUBarış Ne Demektir. 2010-09-28 16:09:01 Barış !...ihanet etmeyen ve birbirine güvenen insan yada gruplar arasında yapılan bir toplum sözleşmesidir. Barışı Güneydoğu halkı ister...hemde halkın kendisine bıraksalar hemen barış olur.Ama bu bölücü terör örgütü ve malum bir siyasi parti barışı asla istemez. Asla inandırıcı değil.Çünkü bunlarla bugüne kadar pek çok insan, aracı,toplum bilimci konuştu,çok haklar ve tavizler verildi.Hiçbir ethnic köken bunların aldığı hakları almadı.ama bunlar hala hak ve istek peşinde.KOPARTMA PEŞİNDE. yalannnnnnnnnnn