4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

TÜKDER'den kredi kartı uyarısı!

Tüketicileri Koruma Derneği (TÜKDER) Genel Başkanı Fikri Karagöz, kredi kartı mağdurlarının 5915 Sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nda yapılan düzenlemeden 4 Eylül 2009 Cuma gününe kadar yararlanabileceğini söyledi.

Dernek binasında Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan TÜKDER Genel Başkanı Fikri Karagöz, 31 Mayıs 2009 tarihi itibariyle haklarında ihtar çekilen, icra takibi başlatılan ve kredi kartı borcu olanların, 4 Eylül 2009 Cuma gününe kadar kart veren kuruluşlara, bankalara ve banka avukatlarına başvurarak kanundan faydalanabileceğini dile getirdi. İcralık olanların dava masraf ve harçları ile vekalet ücretinin yüzde 25'ini ödemek zorunda olduğunu kaydeden Karagöz, kredi kartı borcunun 6 aylık vade için 1,04; 12 aylık vade için 1,08; 24 aylık vade için 1,18; 36 aylık vade için ise 1,26 ile çarpılarak hesaplanacağını açıkladı.

Vadeli ödemelerde ilk taksitin peşin olarak ödeneceğini ve ardından icra işlemlerinin duracağını kaydeden Karagöz, "Esas borcun müracaat tarihinden itibaren 30 gün içinde ödenmesi halinde herhangi bir ilave faiz alınmaz. Bankalar tarafından kabul edimeyen tüketicilerimiz derneğimiz tarafından 3 nüsha halinde düzenlenecek başvuru formu ile bankalara başvurabilirler. Yasal süre içerisinde bankaların bir ödeme planı çıkarmaması halinde kart sahipleri, yasaya uygun bir ödeme planı hazırlayıp ilk taksitini ödeyebilir. Bir yıl içerisinde 3 taksitin vadesinin ödenmemesi durumunda ise kanunun sağladığı tüm haklar sona erer" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 14:41:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?