2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Tüketici hakkını arıyor

Bursa'da Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından kurulan hakem heyetlerine 8 ayda 2 bin 300 kişi başvurdu. Hakkını arayan tüketicilerin en çok şikayet ettiği konu ise ayıplı mal ve hizmetler oldu. 

Bursa Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Mahmut İnan, dünyada tüketici hakkının en temel insan hakkı olarak algılandığını, bu hakların ihlalinin de insan hakları ihlali olarak değerlendirildiğini belirtti. Türkiye'deki tüketici haklarının korunmasının başarılı şekilde yapıldığını ve AB ilerleme raporlarında bu çalışmalardan övgüyle bahsedildiğini ifade eden İnan, "Bu çerçevede tüketicilerimiz karşılaştıkları problemlerin çözümü için tüm kaymakamlıklar bünyesinde oluşturulan Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyetleri'ne müracaat edebilirler" dedi. 

Bursa il merkezinde Ocak ayından bugüne kadar hakem heyetlerine 117 şikayetin geldiğini ifade eden İnan, "Bunların 88 tanesi müşterilerin lehine sonuçlanırken, 29 tanesi aleyhte sonuçlandı" diye konuştu. 

17 ilçe merkezinde ise hakem heyetlerine 2 bin 183 şikayetin geldiğini dile getiren İnan, "Bu şikayetlerin Bin 863'ü müşteri aleyhine sonuçlandı. 320 şikayet ise aleyhte sonuçlandı. Bu rakamlar gösteriyor ki, şikayetlerin yüzde 90'ında müşteri haklı. Hakem heyetlerine gelen şikayetler ağırlıklı olarak ayıplı mal ve hizmetten oluşuyor. Satış sonrası hizmeti ve ürünü beğenmeyen müşterilerimiz hakkını arıyor" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2007 Çarşamba 11:03:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?