4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tüketiciler Derneği hizmete girdi

Satıcı ve sağlayıcılar ile tüketiciler arasındaki tüm anlaşmazlıklar konusunda hizmet verecek olan Bursa Tüketiciler Derneği hizmete girdi.

Tuğtaş İşhanı'ndaki dernek binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, Bursa'da tüketici hareketinin iyi yönetilemediğini söyledi.

Ciddi sorunlar yaşandığını belirten Sıtkı Yılmaz, "Tüketici hareketini etik değerlerine bağlı kalarak yönetmek, il örgütlenmesini tamamlamak, tüketici hareketinin üst örgütü TUDEF'le yeniden örgütsel bağ kurmak üzere derneği kurduk. Bursa'da meslek odalarının, sendikaların, DKÖ'nin ve STK'ların tüketici hareketinin güçlendirilmesine ilişkin görüşlerini aldıktan sonra çalışma programımıza son şeklini vereceği" dedi.

Derneğin satıcı ve sağlayıcılar ile tüketiciler arasındaki tüm anlaşmazlıklar konusunda hizmet vereceğini ifade eden Yılmaz, ihtisas alanlarının ise kredi kartları, tüketici kredileri ile devre tatil konularındaki anlaşmazlık konuları olacağını vurguladı.

Verilen hizmete karşılık tüketicinin bağış vermeye zorlanmayacağını da dile getiren Yılmaz, "Derneğimiz tüketicinin en temel hakkının yaşam hakkı olduğundan hareketle, temel ihtiyaçlarının karşılanması hakkı, temsil edilme hakkı ve sağlıklı bir çevrede yaşam hakkına ilişkin taleplerine öncelik veren bir anlayışla çalışmalarını sürdürecektir. Siyasi, idari ve ticari kuruluşlardan bağımsız olarak hareket edeceğiz. Bütün mal ve hizmet sunumlarında tüketici haklarını gözeten politikaların uygunlaması için çalışacağız. Tüketici haklarının korunması, bilgilendirilmesi ve diğer çalışmalarında hiçbir markanın ve firmanın etkisinde kalmayacağız. Hiçbir ticari kuruluştan bağış, reklam, ilan almayıp, bu kuruluşlarla sponsorluk ilişkilerine girmeyeceğiz. Evrensel insan hakları, hukukun üstünlüğü, ülkemizin bağımsızlığı ve demokrasi kültürünün gelişmesi doğrultusunda hareket edeceğiz" diye konuştu.
Bursa Tüketiciler Derneği'nin, hedefleri, ilkeleri ve ülke düzeyindeki kurullarda temsiliyeti olan bir dernek olduğunu kaydeden Yılmaz, Bursa tüketici hareketini bu çatı altında kurumsallaştıracaklarını kaydetti.

Sıtkı Yılmaz başkanlığındaki dernek yönetimde, Avukat Atila Atik, Ahmet Zorlu, Mücahit Çetiner, İbrahim Sönmez, Nezahat Özben, Saffet Yılmaz ve Zuhal Batum yer alır.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 14:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?