6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tuluyhan Uğurlu Bursa'ya hayran kaldı

DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST BURSA'YA HAYRAN KALDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Kent Müzesi'nde bir araya gelen dünyaca ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, Bursa'ya hayran kaldığını söyledi.

Yoğun konser programının yorgunluğunu Bursa'da atan Tuluyhan Uğurlu, Bursa'nın sanat hayatında çok önemli yeri olduğunu söyleyerek, "Henüz Viyana'da akademi öğrencisiyken her tatilde Bursa'ya gelir, burada hem dostlarla birlikte olur hem de konserler verirdim. Bursa Türkiye'de sanatımı ilk kucaklayan şehir; benim için önemi çok büyük" dedi.

Bursa'nın hızla değiştiğine dikkat çeken Uğurlu, 2009 yılı Kasım ayında 'Akdeniz' isimli son albümünün Bursa'daki ilk konserini Tayyare Kültür Merkezi'nde verdiğini ifade ederek, "O gün farklı bir Bursa ile karşılaştım. Kent değişmiş, gençleşmiş, yepyeni bir enerji ile yerinde duramaz olmuş. Bu enerji, seyircinin bakışlarından, alkışlarından hissediliyordu" diye konuştu.

Yeni projeleri Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan'dan öğrendiğini kaydeden Uğurlu, Bursalılar kadar heyecan duyduğunu ve o konserden sonra Bursa'yı etraflıca gezdiğini söyledi. Şehirdeki değişimin kendisini çok şaşırttığını ifade eden Uğurlu, "Tarihi eserler ışıl ışıl karşımda duruyordu. İstanbul yolunu ararken, garip bir şekilde kendimizi Emir Sultan Türbesi önünde bulduk. Bursa'nın en yüksek makamı sanki bana bir şeyler fısıldıyordu" dedi.

Bursa ile ilgili düşüncelerini ifade eden Tuluyhan Uğurlu, "Bursa için düşünülen, içi boş bir tanıtım kampanyası değil. Gücünü geçmişinden, geleneklerinden alan bugünün sanayi şehri, yarın turizmde, kültürde de zirveyi zorlayacak. 21. yüzyılın metropolü olmaya hazırlanan, için için yarına hazırlanan, yerinde duramayan bir Bursa" diye konuştu.

Bursa ziyaretinde Kent Müzesi'ne hayran kaldığını söyleyen ve Merinos'ta inşaat çalışmaları devam eden Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'ni gezen sanatçı, "Bu muhteşem yapının, devasa konser salonlarının içinde var güçleriyle çalışan insanlar gibi aynı heyecanı ben de yaşadım. Henüz inşaat halindeki salonları bitmiş haliyle düşledim. İnsan zihni garip, birkaç saniye içinde o salonlarda konserler verdim, alkışların sesini duydum. Başkan Recep Altepe'nin gözlerinde de aynı heyecana tanık oldum. Başkan

Altepe, yapılacak her yeni restorasyon için milyonların değil, isteyip araştırmanın sonuca ulaştıracağını söyledi. Başkan Altepe'ye, ilk gençlik yıllarımın en güzel anılarını barındıran Bursa için elimden gelen her şeyi yapabileceğimi söyledim. Söylemekle kalmadım, daha dönüş yolunda yazmaya başladım. Yazdığım ilk notalar ise kentin geleceğini anlatıyordu" ifadesini kullandı.

DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST BURSA'YA HAYRAN KALDI
DÜNYACA ÜNLÜ PİYANİST BURSA'YA HAYRAN KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 15:22:04
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 17:47:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?