2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Tüm mahalle zehirlendi

Bursa'da bir mahalle sakinleri, yedikleri yemekten dolayı zehirlendi.

Rahatsızlanan 51 kişi ambulanslarla Bursa'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Merkez Osmangazi ilçesi Emek Mahallesi Mevlana Caddesi üzerinde ikamet eden H.A. rahatsızlığı sebebi ile 52 gün önce hayatını kaybetti. Babasının halk arasında "52. gün" diye bilinen hayratını vermek isteyen H.A.'nın oğlu Y.A. bir lokanta ile anlaşarak mahalle halkına yemek ikram edilmesini istedi. Lokanta firması, tavuk, pilav, nohut, ayran ve Kemalpaşa Tatlısı'ndan oluşan menüleri Emek Mahallesi, Mevlana Caddesi ile Sümbül Sokak ve Boztaş Sokak üzerinde ikamet eden mahalle sakinlerine dağıttı.

Ancak yemeği yiyen mahalle sakinleri akşam saatlerinde baş dönmesi ve kusma şikayetleri ile hastanelere akın etti. Mahalledeki vatandaşlar zehirlendiklerini anlayınca ambulans çağırdı. Olay yerine gelen ambulanslar aldıkları hastaları Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Çekirge Devlet Hastanesi, Dörtçelik Çocuk Hastanesi, Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi ve Bursa Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Olaydan sonra mahalle sakinleri olayın şokunu atlatamazken, Muhlis Yalçıner isimli bir vatandaş, mevlit yemeğinden dolayı kendisinin de zehirlendiğini ve çocukları ile eşinin hastaneye kaldırıldığını söyledi. Öğleden sonra yemeklerini yedikten sonra aniden rahatsızlandığını belirten Yalçıner, "Eve yemek geldi. Tavuk, pilav, ayran ve tatlı vardı. Ancak akşam saatlerinde bütün mahalle sakinleri kendilerini dışarı attı ve rahatsız olduğunu söyledi. Bazı vatandaşlar kendi araçları ile hastaneye gitti. Bazıları ise ambulanslarla hastanelere kaldırıldı" dedi.

Dörçelik Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan 24 yaşı küçük çocuk tedavi altına alındı. Hastaneye giden çocukların bazıları ayakta tedavi edilirken bazılarına da serum takıldı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan 17 kişinin ise sağlık durumlarının iyi olduğu, ancak tedbir amaçlı hastanede bir süre müşahade altında tutulacakları öğrenildi. Şevket Yılmaz Çocuk Hastanesi'ne kaldırılan 9 kişinin ise tedavilerinin devam ettiğini ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi. Zehirlenen bir kişi ise özel bir hastanede tedavi altına alındı.

Olaydan sonra polis ekipleri yemekleri yapan firmanın yetkilisini bulmak için çalışma başlattı. Tarım İl Müdürlüğü ekipleri de mahalleye gelerek vatandaşların yedikleri yemeklerden numune aldı. Tarım İl Müdürlüğü yetkililerinin firma hakkında yasal işlem başlatacağı öğrenildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2011 Pazartesi 09:58:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?