6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Tunçak üniversitelilerle buluştu

MİLLETVEKİLİ TUNÇAK ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞTU

AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak ve Osmangazi İlçe Gençlik Kolları, üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Tarihi Merinos Tren İstasyonu tesislerinde düzenlenen kahvaltıya çok yaklaşık 60 öğrenci katıldı. Kahvaltıya Bursa Milletvekili Av. Mehmet Tunçak’ın yanı sıra Osmangazi İlçe Başkanı Refik Özen ve İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Kılıç da katıldı. Gençlik Kolları Başkanı Adiloğlu, “Daha önce de olduğu gibi öğrenci arkadaşlarımızla sık sık farklı mekanlarda bir araya gelerek sohbet edeceğiz. Meselelerini birlikte çözmek için fikir üreteceğiz” dedi.

Başkan Adiloğlu’nun konuşmasının ardından kendilerini kısaca tanıtan gençler Milletvekili Tunçak’la sohbet etti. Öğrenciler, demokratik açılım, anayasa değişikliği, baş örtüsü meselesi, ekonomi, dış politika ve tek tip askerlik gibi ülke gündemini meşgul eden konularda sorular sordu.

Tunçak, “Genç arkadaşlarımızın ülke meseleleriyle bu kadar ilgili olmaları beni çok memnun etti. Genç yaşta siyasete başlayıp, farklı kademelerde görev yaptıktan sonra genç yaşta da milletvekili oldum. Bu bakımdan genç arkadaşlarımızın gerek okul hayatında, gerekse siyaset hayatındaki sıkıntılarını en iyi şekilde idrak edebilirim. Sizi temin ederim ki, 12 Eylül’de yapılan referandumda değişen anayasa maddelerinin uygulamaya girmesiyle ülkemiz büyük bir adım atmış olacak. İleride daha geniş çaplı bir değişiklik yapılması da kaçınılmaz olmuştur" dedi.

Baş örtüsü meselesini de kısa zamanda çözmek istediklerini belirten Tunçak, "Bu meselede toplumsal mutabakat sağlanması gerekiyor. Bunu da sağlamak bizim işimiz" diye konuştu.

Tunçak, öğrencilere verilen bursların ana muhalefet partisinin Anayasa Mahkemesine başvurması üzerine iptal edildiğini hatırlattı.

MİLLETVEKİLİ TUNÇAK ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞTU
MİLLETVEKİLİ TUNÇAK ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 11:42:04
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 13:50:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?