3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Türbanlı Meclis üyesine CHP'den tepki

 İznik Belediye Meclisi toplantısına AK Partili Meclis Üyesi Zeliha Peşte'nin başörtülü olarak katılmasına CHP'liler tepki gösterdi.

Mahalli seçimlerin ardından, İznik Belediye Meclisi ikinci toplantısını yaptı. AK Parti'den meclis üyesi seçilen Zeliha Peşte, meclis toplantılarına ikinci kez baş örtüsüyle katıldı.

CHP'li meclis üyeleri Ali Sarı, Mehmet Akyüz ve Hikmez Özkan, Anayasa Mahkemesi'nin kamusal alanda türban takılamayacağına dair kararı olduğunu, buna rağmen Peşte'nin oturumlara baş örtüsüyle katıldığını belirterek, MHP'li Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz'a dilekçe verdi.

Eryılmaz ise, "Zeliha Peşte belediye personeli değil, seçilmiş bir meclis üyesidir. Bu konuda İçişleri Bakanlığı'nın görüşü alınarak gelecek yazıya göre hareket edeceğiz" dedi.

Meclis üyesi Zeliha Peşte ise, "Başımı asla açmam. Bu yüzden hukuk fakültesinden ayrıldım. CHP'li üyeler beni çok üzdü, onlardan bu tavrı beklemezdim. Gerekirse istifa ederim" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 18:40:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ahmet IP: 88.247.242.xxx Tarih : 7.05.2009 10:28:05

İstifa edeceğine, Çok kahraman Başbakanına söyle başörtüsü yasağını kaldırsın. Hem senin partin , hükümetin ve kahraman başbakanını r.t.e. ülkede hukuki olarak yasak olmayan başörtüsünü resmi olarak (beceriksizliğinden) yasak hale getirmedi mi?. Hem bir şeyi yasak edecekler, hemde aksine davranacaklar. Buna ne denir biliyor musunu?. Riyakarlık derler, riyakarlık... sevsinler sizi... yeter artık. bu insanları artık aldatmayın. Siz kanun çıkartın, ondan sonra bakayım kim karşı çıksın...