6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Türbanlı şampiyon!

BAŞÖRTÜSÜYLE SAHAYA ÇIKAN BAYAN SPORCU TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Türkiye Wushu Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler Budokido Ful Contack Karate Şampiyonası Bursa elemelerinde başörtüsüyle sahaya çıkan bayan sporcu Türkiye şampiyonu oldu.

Danimarka'da Nisan ayında yapılacak Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek ilk 4 takımın belirleneceği Büyükler Budokido Ful Contack Karate Şampiyonası Elemeleri, Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Şampiyonaya 22 ilden, 420 karateci katıldı. Kıran kırana geçen müsabakaların ardından takımlar finale adını yazdıran 4 takımdan biri olmak için sporcular ter döktü.

Elemelerin ardından belirlenecek 4 takım, önce federasyon tarafından belirlenecek yerde milli takım kampına, daha sonra da 1-5 Nisan tarihleri arasında Danimarka'da yapılacak olan Büyükler Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek. Müsabakalarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

BAŞÖRTÜSÜYLE SAHAYA ÇIKTI ŞAMPİYON OLDU

Elemeler sırasında başörtüsüyle sahaya çıkarak tüm dikkatleri üzerine toplayan Yenigül Uzan, yaptığı müsabakaları kazanarak şampiyon oldu. 20 yıldır bu sporla uğraştığını ifade eden Uzan, "Çok mutluyum. Hedefim milli takıma seçilerek ülkemi en iyi şekilde temsil etmek. İnancımdan dolayı sahaya başörtüsüyle çıktım. Bu benim özel hayatım ve kimseyi ilgilendirmez. Ben sahaya çıkar işimi yaparım. Mücadele ettim ve hak ettiğim dereceyi aldım. Gençlerin kendilerini spora adamalarını istiyorum. Mücadele eden herkes hak ettiği başarıyı alır" dedi.

BAŞÖRTÜSÜYLE SAHAYA ÇIKAN BAYAN SPORCU TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
BAŞÖRTÜSÜYLE SAHAYA ÇIKAN BAYAN SPORCU TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 11:54:05
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 16:41:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?