3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Türbelere Özel İdare eli değiyor

Bursa İl Özel İdaresi, Osmangazi, Orhangazi ve 1. Murat türbelerini restore edecek. İnebey Medresesi'nin restorasyonu mayıs ayında tamamlanacak. 

Özel İdare, kültürel ve tarihi yayıncılık projelerinin yanı sıra restorasyon çalışmalarına da devam ediyor. Özel İdare Kültür Daire Başkanı Mustafa Muharrem Tüfekçi, "Daire Başkanlığı olarak sadece yayın faaliyetleriyle ilgilenmiyoruz. Şehrin mimari silüetini oluşturan bir anlamda da tarihimizin tapusu olan eserlerin restorasyonu için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu çerçevede İnebey Medresesi (Bursa Yazma ve Basma Eski Eserler Kütüphanesi) olan binanın restorasyonu başladı.

Şu ana kadar 840 bin YTL'lik bir harcama yaptık. Bu eser bir anlamda bir kara kutu mahiyeti taşıyor. Kütüphane varlığında 30 bin eski yazma ve basma eser bulunuyor. Bu yüzden restorasyonunun aslına uygun yapılması bizim için çok önemli. Mayıs gibi eserin tamamlanmasını planlıyoruz. 2008 yılında yine Osmangazi, Orhangazi ve 1. Murat türbelerinin restorasyon çalışmalarına da başladık. Bu çerçevede bu türbelerin proje ihaleleri tamamlanmış durumda ve önümüzdeki günlerde bu projeler de uygulamaya başlanacak. Yaz gelmeden bu çalışmaları tamamlayacağız. Ayrıca Özel İdare olarak belediyelere de restorasyon çalışmalarında destek olduk. 2008 yılında yaklaşık 10 milyon YTL'lik bir katkı payı verdik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 10:18:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?