3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Turhan Tayan protestosu

CHP BURSA TEŞKİLATI'NDA TURHAN TAYAN DEPREMİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bursa Teşkilatı'nda liste şoku sürerken, DYP'li eski Milli Savunma ve Milli Eğitim Bakanı Turhan Tayan'ın ikinci sırada CHP'de yer bulması teşkilatta ıslıklarla ve alkışlarla protesto edildi. CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, listenin kendi içine de sinmediğini belirterek, örgütten gelen tepkileri yerinde bulduğunu söyledi.

CHP Bursa İl Başkanı Gürhan Akdoğan, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla toplantı yaptı. Kişisel olarak kendi içine sinmeyen pek çok şey olduğunu belirten Akdoğan, "Tepkileri gayet iyi algılıyorum. Yerinde buluyorum. Sıkıntılı süreçler de olsa, partilerin hizmet edeceğine inanıyorum. Bu görevi en iyi şekilde yapacağız. Yönetim kurulunda değerlendirme yapıp, olumsuz süreci aşmanın yollarını arayacağız. Kendi üslubumuz içinde konuşarak gereğini yapacağız. Parti disiplini açısından herkesin alınmış kararlara uyması gerekiyor" dedi.

Partililer, listelerde örgüt temsilcilerinin olmamasını ıslıklar ve alkışlarla protesto etti. Bir partili, Turhan Tayan'ın liste dışı bırakılmasını istedi. İl Başkanı Gürhan Akdoğan, öfkeli partilileri ikna etmeye çalıştı. Akdoğan, "Biz senelerdir bu partinin içindeyiz. Lütfen partililer birbirleriyle tartışmasın. Partililerin birbirleriyle tartışmasının hiçbir anlamı yok. Dostuz, arkadaşız, bu partiye çok emek vermiş insanlarsınız. Lütfen tartışmayın" diye konuştu.

Tepkiler sürerken, Genel Başkan Yardımcısı ve listenin ilk sırasında yer alan Sena Kaleli de parti il binasına geldi.

CHP BURSA TEŞKİLATI'NDA TURHAN TAYAN DEPREMİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2011 Pazartesi 17:22:01
Güncelleme :12 Nisan 2011 Salı 01:27:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmethayri IP: 85.107.95.xxx Tarih : 12.04.2011 23:08:47

Ben kendi halinde Bursa,lı C.H.P. li bir seçmenim.Hane olarak dört oyum var.Yıllarca C.H.Pye karşı mücadele etmiş,siyasi düşüncesi ve felsefesi aykırılığı  malum Turhan Tayan,a oyumuzu vereceğimizi sananlar bizleride aptal yerinemi koyuyorlar? Bu mu partideki gençleşme ve devrim? ?Başka partinin seçmenlerinden oy alabilirler ama bizim gibi hakiki partililerden asla.Bize ihanet edilmiştir.Çevremde en az kırk oy potansiyelim var.Bu oylar asla Turhan Tayan için kullanılmayacaktır.