7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Turizm Bursa'ya ilaç olacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, nisan ayında düzenleyecekleri turizm buluşmasının Bursa için dönem noktası olacağını söyledi.

Vali Harput, Şehir gazetesine verdiği mülakatta, turizm yatırımlarını değerlendirdi. Harput, "Bursa'nın turizm potansiyeli çok zengin. Türkiye'de ve dünyada pek çok ülke ve şehir sahip olduğu bir tek değerle marka haline geliyor. Deniziyle, dağıyla, termal potansiyeli ile… Bursa'da bu değerlerin hepsi var, ama biz şehir olarak turizmde yokuz. Niye yokuz? Çünkü mantalite olarak turizm gündemimizde yok. Yıllarca şehrin yönetiminin gündeminde olmamış, sektörlerin gündeminde olmamış çünkü. Turizm dediğimiz zaman, bir tane zenginin gelip bir yere otel yapması değil konu. Turizm dendiği zaman, 54 meslek turizmden imkan sağlıyor. Özellikle Bursa için turizm o kadar önemli ki, ilaç gibi" dedi.

Nisan ayında gerçekleştirecekleri büyük turizm buluşmasına 2 bin civarında davetli beklediklerini bildiren Harput, "20'den fazla bakan ile Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat katılacağı, turizm ve emlak yatırımcılarının, acentelerin, sektörün ileri gelenlerinin katılacağı bir büyük buluşma gerçekleştireceğiz. 3 ya da 4 gün sürecek. Nihai tarihi Sayın Başbakanımızın kararıyla belli olacak. Turizm Bakanlığı 5-6 Nisan tarihlerini teklif etti, ancak Sayın Başbakanımızdan gelecek cevabı bekliyoruz. Bu buluşma bir dönüm noktası." diye konuştu.

Dağyenice projesiyle ilgili yapılan spekülasyonlardan da bahseden Vali Harput, "Termal Köyü Projesi ile ilgili yer konusunda çelişki yok. Sorun da yok bu konuda. Bursa Büyükşehir Belediyesi ile paralel açıklamalar yapan Yeşil Bursam Derneği'nin Termal köyünün Sıcak Su bölgesinde gerçekleştirilmesi konulu yönlendirmesi mevcut. Ancak biz Dağyenice diyoruz. 'Sıcak Su'daki termal potansiyelin değerlendirilmesi ile Dağyenice konusu tamamen ayrı şeyler. Sıcak Su bölgesinde biz çok kaliteli bir termal su bulduk. Bu suyun kullanımını bu bölge için hedefliyoruz tabii ki ama tatil köyü dendiği zaman olay çok farklı. Sıcak su zaten olabilecek birkaç adet lüks turistik otelle desteklenecek. Biz de bu öneriyi sürekli gündeme getiriyoruz. Hem Büyükşehir Belediyesi'ne öneriyoruz hem turizmcilere öneriyoruz. Tatil köyü olayı çok farklı bir olaydır" dedi

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2012 Pazartesi 17:37:53
Güncelleme :17 Ocak 2012 Salı 10:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?