3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Turizm Haftası renkli geçti

Mustafakemalpaşa Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi bu yıl 33.’ncüsü kutlanan Turizm Haftası etkinliklerine ev sahipliği yaptı.

Mustafakelalpaşa Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi’nin ev sahipliğini yaptığı Turizm Haftası programına Kaymakam Adem Saçan, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eren, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Emin Turhan, Vergi Dairesi Müdürü Sefer Gök, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Necati Burhan, Türkiye’nin birçok medeniyete beşiklik ettiğini, bu medeniyetlerden kalan çok zengin bir mirasa sahip olduğunu söyleyerek, bunun değerlendirilebilmesi dikkat çekti. Burhan, “Bununla birlikte turizm sektörü dinamik yapısı ile ülkelerin kalkınmasında itici bir güç olarak önemli bir konuma yükselmiştir. Bilgi ve iletişim çağının yaşandığı kültürler arası etkileşimin arttığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüzde turizmi farklı kültürlerin farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik olarak görebiliriz” dedi.

“YAŞLI DÜNYANIN TAZE ÇİÇEĞİ TURİZM”
Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ise, “Kutlamalar çerçevesinde bir hocamız turizmden “Yaşlı dünyanın taze çiçeği turizmdir” diye bahsetti. Ben bu dünyanın taze çiçeklerinin sizler olduğunu biliyorum. Bacasız sanayi turizm ise biz bunu sizinle geliştireceğiz. Geleceğimizin teminatı siz gençlerimizi, programı hazırlayan ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.
Turizm haftası kutlama programında öğrenciler tarafından şiirler ve konuşmalar yapılırken, değişik yörelerden derlenen türküler Ticaret Meslek Lisesi okul korosu tarafından seslendirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2009 Cuma 17:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?