4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Turizm pastasından pay istiyoruz'

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa'nın dünya genelindeki 1 trilyonluk turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için herkese büyük görevler düştüğünü belirtti.

Vali Şahabettin Harput başkanlığında, kısa bir süre önce Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan Kültür ve Turizm Tanıtma Birliği'nin ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya Büyükşehir, İl Genel Meclisi ve Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, İznik belediyeleri yetkilileri katıldı. Vali Şahabettin Harput toplantıda yaptığı konuşmada, "Bursamız kültür ve turizm değerleriyle Türkiye'nin en zengin yeri. Artık dünyada yükselen sektör turizm ve hizmet sektörü. Bursa bu sektörden potansiyeli oldukça zengin olmasına rağmen istifade edemiyor. Dünyada 1 trilyon dolar turizmden elde edilen bir kaynak var. Biz bundan ne kadarını alabiliyoruz. İnsanlar deniz, kültür, tarih, dağ, sağlık ve termal turizmi için bir yerlere gidiyorlar. Bursa bunların hepsini bünyesinde barındıran bir şehir. Ülkemize 2008 yılında yaklaşık 26 milyon turist geldi.

Bunun 10 milyonu Antalya'ya, 7.5 milyonu İstanbul'a 3 milyon civarında İzmire, 150 bin civarında da Bursa'ya geldi. Bursa gibi bir yerin bu rakamı kabul etmesi mümkün değil. İşte bu birliğimizle tek elden ve daha organize bir şekilde Bursamız'ın bu zenginliklerini ortaya çıkararak tanıtımına büyük önem vereceğiz. Özellikle uluslararası fuarlarda firmaların yanında genel olarak Bursamız'ın bütün zenginliklerini oraya götürerek orada tanıtmak çok önemli. Ayrıca 2010 Kültür Başkenti seçilen İstanbul'un bünyesinde

Bursa'nın da bundan nasıl faydalanacağı konusunu görüşmek, Kültür Yolu Fuarı projesiyle Kuruluştan Kurtuluşa Kütahya'dan başlayan bu büyük projede Bursa'nın en güzel şekilde faydalanması, Uludağ'ın uluslararası düzeyde tanıtılması ve tanıtımına da yakışır hale getirilmesi için tüm fuarların takip edilerek birlik bazında Bursa olarak orada olmamız gerekiyor.

İl Özel İdaresi olarak başlattığımız termal sondaj çalışmalarını da bu nedenle çok önemsiyor ve gelecek açısından çok büyük bir turizm potansiyelinin oluşacağını görüyorum. Tüm bu çalışmalar inşallah oluşturduğumuz bu birliğin bünyesinde ileri ki zamanlarda yine turizm sektöründe ki arkadaşlarımızla da bir araya gelerek neler yapacağımız konusunda tam bir mutakabat içinde dünyadaki bu büyük turizm pastasından daha fazla pay alma noktasında önem kazanacak" dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Birlik Başkan Vekilliği'ne Nurettin Avcı seçildi. Toplantıda belediye başkanları da yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:04:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?