3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Türk ve Belaruslu işadamları buluştu

Türk iş adamları Belaruslu iş adamlarıyla bir araya geldi.
Belarus'un başkenti Minsk'te düzenlenen "Belarus-Türkiye iş fırsatları toplantısı"na her iki ülkeden toplam 134 kişi katıldı.

Belarus Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Aybar Uluca, Belarus Ankara Büyükelçiliği, Belarus Ticaret ve Sanayi Odası ve Belarus Dışışişleri Bakanlığı'nın katkılarıyla gerçekleştirilen toplantıda 24 Türk, 37 Belarus firması temsilcisi de hazır bulundu. 2 oturum halinde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını Belarus Cumhuriyeti Bursa Fahri Konsolosu Aybar Uluca yaptı.

Daha sonra sırasıyla Belarus Dışişleri Bakanı Yardımcısı Valery Voronetsky, Belarus Turizm ve Spor Bakanı Yardımcısı Cheslav Shulga, Belarus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Vassili Romanov ve Türk Büyükelçiliği Ticaret Müsterşarı Dr. Güzin Bayar toplantıya katılan Türk iş adamlarına ve Belarus firmalarının temsilcilerine hitap etti. Toplantıya Türkiye Minsk Büyükelçisi Veka İnal da katıldı. Toplantının 2. oturumunda Türk ve Belaruslu iş adamları yüz yüze görüşmeler yaptı. 18 Nisan'da Minsk'te şehir turu yapan Türk iş adamları daha sonra Türkiye'ye döndü.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 19:17:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?