3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Türkçe Olimpiyatları Şiir finali

Türkçe'nin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve Türkçe’yi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003’te 14 ülke ile başlayan Türkçe Olimpiyatları'nın 7'ncisi 115 ülkeden 700 öğrencinin katılımıyla 27 Mayıs 10 Haziran tarihleri arasında yapılıyor.

Yurt dışında Türkçe’ye karşı büyük bir heyecan ve ilgi uyandıran olimpiyatların Şiir Finali, 115 ülkedeki ön elemeleri geçerek Türkiye’de yarışmalara katılmaya hak kazanan 123 öğrencinin katılımıyla Bursa'da gerçekleştirilecek. 'Konuşma, Yazma, Dil Bilgisi, Şarkı, Şiir, Sunum, Genel Kültür, Özel Beceri ve Ülke Tanıtım Stantları' olmak üzere 7 ayrı dalda düzenlenen olimpiyatların Şiir Finali 1-3 Haziran tarihleri arasında Bursa'da yapılacak. 1 Haziran'da Bursa'ya gelecek olan yabancı konuklar, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını da gezecek.

2 Haziran’da Bursalılar’ın da katılımıyla şehir turu atacak olan dünya çocukları aynı gün akşam final için Kültür Park Açık Hava Tiyatrosu’nda ter dökecek. Mavi Küre Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ev sahipliği yapacağı olimpiyatların Bursa Şiir Finali’ne ABD, Azerbaycan, Arnavutluk, Bangladeş, Rusya, Brezilya, Ukrayna, Kırım, Endenozya, Gana, Tanzanya, Türkmenistan, Vietnam, Irak, Nijer, Kamboçya, Kamerun, Nijerya, Makedonya, Sri Lanka, Kazakistan ve Kongo'nun da aralarında bulunduğu 115 ülkenin finalistleri 3 Haziran’da Bursalıların’da iştirakiyle yapılacak ‘Halk Şöleni’ne katılacak.

Şiir finaline ev sahipliği yapacak Mavi Küre Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Organizasyon Sorumlusu M. Akif Saka, "Türkçenin ve Türk kültürünün dünyada etkin ve saygın bir konuma getirilmesi, dünya ülkeleri ve Türkiye arasında barış ve dostluk köprüleri kurulması amacıyla düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın Şiir finali şehrimizde yapılacak. Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda yapılacak ‘Şiir Finali’ yerel ve ulusal televizyonlarda canlı olarak yayınlanacak ve tüm dünyada izlenebilecek” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 13:34:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?