6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Türkiye dengeleri değiştirir

Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Brita Waganer, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olduğu takdirde dengeleri değiştirebilecek güce sahip olduğunu söyledi.

Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Brita Waganer, çeşitli temaslarda bulunmak için geldiği Bursa'da valiliği ziyaret etti. Valilikte Vali Vekili Hüseyin Eren ile bir araya gelen Waganer, Bursa'ya övgüler yağdırdı. İki ülke arasındaki ilişkilere değinen Waganer, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde Almanya'nın desteği hakkında sorulan soru üzerine, "İki ülke arasında köklü ilişkiler var. Kişisel ilişkiler daha da ön planda. 2005 yılında başlayan müzakerelerle Türkiye önemli reformlar yaptı. Çok sayıda başlık var ve müzakereler devam ediyor. Aslında birtakım sıkıntılar var. Her iki taraf da bu sürecin devam etmesi için kararlı. Biraz daha zaman gerekiyor. Türkiye AB'ye üye olursa etkin bir ülke olacak. Nüfus bakımından büyük olduğu için dengeleri değiştirmede büyük rol oynayacak. Türkiye AB'nin önemli bir partneri olacak. Bu bazı üyeler için farklı yorumlanabilir" dedi.

"TÜRKİYE YATIRIM İÇİN ÇOK CAZİP BİR ÜLKE"

Bursa'ya övgüler yağdıran Brita Waganer, Türkiye'nin yatırım için çok cazip olduğunun altını çizerek, "İlk kez Bursa'ya geldim ve bu benim için çok özel bir ziyaret. 6 aydır Türkiye'de görevdeyim. Bursa hakkında biraz bilgi sahibiyim ve özellikleri bakımından çok ilgimi çekti. Çok hızlı gelişen bir şehir olduğunu gördüm. Bursa'yı geniş olarak gezeceğim ve burada yatırımcılarımızı ziyaret edeceğim. Türkiye Almanya'dan bakıldığında yatırım için çok cazip bir ülke. Büyük bir pazar ve genç insanı çok.

Stratejik olarak da çok önemli bir bölgede. Orta Doğu, Balkanlar ve Kafkaslara rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Bu özellikleri yatırım bakımından cazipliğini gösteriyor" açıklamasını yaptı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Vekili Hüseyihn Eren ise, "Bursa, Türkiye ekonomisinde önemli bir yeri olan şehir. Tarihi, kültürel ve ekonomik anlamda birçok potansiyele sahip. Tarım anlamında da zengin olan Bursa önemli bir ihracat merkezidir. Türkiye'nin en çok gelişen şehri olan Bursa, her anlamda büyük atılım gösteriyor. İki ülke arasında köklü ve iyi ilişkilerimiz var. Bu tür ziyaretlerle ilişkiler daha da gelişecektir" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali Vekili Eren konuk Başkonsolos'a İznik çinisi hediye ederken, Waganer de Eren'e Türkiye ile Almanya arasındaki 130 yıl önceki ilişkileri anlatan bir kitap armağan etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 12:21:02
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 16:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?