4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Türkiye'de bir ilk!

Türkiye'de ilk kez bir belediye araçla ulaşılamayan dar ve dik sokaklara yangın dolabı tahsis etti. Uludağ'ın eteklerinde 4 ayrı mahallede hizmet verecek 18 yangın dolabı, düzenlenen törenle hizmete girdi.

İtfaiye ekipleri, ulaşılamayan sokaklardaki yangınlara daha kolay müdahale edecek. İtfaiye Daire Başkanlığı mahalle muhtarı ve bazı vatandaşlara eğitim vererek bölgedeki yangın dolaplarının daha hızlı kullanımını sağlayacak. Evlerine ulaşacak yolları olmayan ve çile çektiklerini söyleyen mahalle sakinleri kendilerine verilen sözlerin tutulmasını isterken, Başkan Recep Altepe de, "Yol yapmak öyle kolay olmuyor. Güney çevre yolu için çalışmalara başladık. Sizlerin sıkıntılarına çare olmak için buradayız" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, itfaiye haftasında ulaşılacak yolu olmayan 4 mahalledeki 41 sokağın sakinleri için 18 yangın dolabını hizmete açtı. Su hidrantlarının yanında monte edilen yangın dolaplarında 200 metreye kadar ulaşan yangın hortumları ve 2 adet yangın söndürücü tüp bulunuyor. Törende itfaiye ekipleri de temsili bir tatbikatla daha önceden yanmış bir eve müdahale ederek, sistemin nasıl çalıştığını gösterdiler.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, insanların yaşam kalitesini artırmak ve sorunlara çare olmak için görev başında olduklarını belirterek, "Alacahırka, İvazpaşa, Mollaarap ve Maksem'deki vatandaşlarımız yangın olduğunda sıkıntı yaşıyorlardı. Araçla ulaşılamayan sokaklardaki muhtemel yangınlara bundan sonra daha kolay ve anında müdahale edilecek" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar ve Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara'nın da katıldığı törende, mahalle sakinleri daha önce yol konusunda kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istediler. Yamaçtaki evlerine merdivenli dik sokaklardan yürüyerek ulaştıklarını ve ciddi ulaşım problemi olduğunu anlatan mahalle sakinleri, yerel yöneticilerin verdikleri sözü tutacaklarına inanmadıklarını ifade ettiler. Başkan Recep Altepe de, "Sorunları çözmek için buradayız. Yoksa sizin ayağınıza kadar neden gelelim. Ben 8 yaşındayken de Bursa'nın aynı problemi vardı. Burada yol yoktu. Dik yamaçlarda evler vardı. Ancak yol yapmak öyle kolay olmuyor. Üst taraftan geçecek güney çevre yolu için çalışıyoruz. Eğer o yolu yaparsak sizin dertlerinize de çare olacağız" diye konuştu.

Bazı mahalle sakinleri de yangın dolaplarının sıkıntıların çözümü noktasında ilk adım olmasını dilerken, ilk defa ayaklarına kadar gelen Başkan Recep Altepe ve diğer başkanlara teşekkür ettiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2009 Perşembe 16:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?