4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Türkiye'de tarım öğrendiler

Tarım Bakanlığı ve TİKA’nın işbirliği ile organize edilen “Afrika Tarımsal Kalkınma Proğramı” kapsamında Türkiye'ye gelen yabancı tarım teknik elemanlarından oluşan bir grup, Karacabey Tarım işletmesindeki eğitimleri tamamlayarak Vali Şahabettin Harput’u makamında ziyaret ettiler.

Afrikalı teknikerlere Bursa’nın tarihi mekanlarının mutlaka gezilmesi gerektiğini belirten Vali Şahabettin Harput “Osmanlı Devletinin kurulduğu bir şehirde bulunuyorsunuz. Bursa’da Osmanlı Tarihini yansıtan birçok tarihi güzellik var, buraya gelmişken bu yerleri mutlaka gezin.Türkiye tarım ve hayvancılık alanında dünyada öncü ülkelerdendir. Tarım alanında Türkiye’de öncü olan şehrimizde eğitim almanız sizin açınızdan büyük bir şans” dedi.

İşletme Müdürü Ahmet Çıra; Kenya, Uganda, Tanzanya, Rwanda, Djiibouti, Guinea, Bissau, Burkina Faso, Senegal, Comoros ve Madagaskar'dan gelen 19 hayvancılık teknik elemanının Karacabey Tarım İşletmesinde bir ay eğitim aldığını belirterek, "Eğitimlere üniversiteden öğretim görevlileri de katıldı.

Misafirlerimiz ülkemizde düzenlenen bazı sosyal ve milli aktivitelere de katıldılar. Program boyunca tarıma dayalı olarak İstanbul, Balıkesir, ve İzmir’e gezi düzenledik. Kursiyerlere Türkiye ile ilgili kalıcı bir iz bırakarak iyi bir eğitim vermeyi hedefledik" dedi.

Türkiye’de bulundukları bir ay gibi kısa bir zaman içerisinde çok iyi dostluklar edinerek iyi bir eğitim aldıklarını belirten Afrikalı kursiyerler, Bursa’nın tarihi mekanlarını ziyaret ederek Türkiye'den duydukları memnuniyetlerini ifade ettiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 11:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?