3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Türkiye'nin en büyük kent ormanı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, sessiz sedasız yeni bir çalışmaya imza atıyor. Vali Harput'un talimatıyla Türkiye'nin en büyük ve en fonksiyonel kent ormanı Bursa'ya kuruluyor.

Türkiye'nin en büyük ve en kapsamlı kent ormanı, Hamamlıkızık ile Derekızık köyleri arasındaki bölgeye kuruluyor. İl Özel İdaresi'nden projeye 150 bin TL ödenek çıkarttıran Vali Harput, daha önce bölgeye inşa edilen kent ormanının zamanla fonksiyonunu kaybettiğini belirterek, "Bölgeyi yeniden ele almaya karar verdik. Avrupa'daki birçok kent ormanı hakkında bilgi sahibi olduk ve Bursa'ya, Türkiye'de eşi benzeri olmayan bir kent ormanı kazandırmak için kolları sıvadık. Bu çalışma Bursa turizmine de önemli katkılar sağlayacak. Vatandaşlarımız Bursa Kent Ormanı'nı yeni yüzüyle çok sevecekler" dedi.

Orman İşletme Müdürü Fuat Şanal ise projenin detayları hakkında bilgi verdi. Bursa Kent Ormanı'ndaki çalışmaları yakından takip eden Şanal, "Proje kapsamında 80 metrelik Kürekli Şelalesi'ni de içine alan yüzlerce hektar arazi, Bursa halkının özellikle çocukların çok seveceği bir mekan haline getirilecek. Proje kapsamında Derekızık köyü ile Hamamlıkızık mahallesi arasında kalan bölgeye yürüyüş yolları, seyir terasları, çocuk oyun alanları, kamp geliştirme merkezi, çeşmeler, banklar, dinlenme alanları,anfiteatr, sergi alanları, piknik masaları, kamelyalar, hayvan figürleri, leylek yuvaları, gül bahçeleri, köprüler, su değirmenleri ve çıkrıklar inşa edilecek. Projedeki imalatlarda sadece taş ve ahşap malzeme kullanılacak. Çocuklar özellikle ahşap oyun alanlarının yanı sıra ağaçlara kurulacak seyir teraslarını çok sevecekler" diye konuştu.

EŞSİZ MANZARA
Çalışmaların Yıldırım ve Kestel kaymakamları tarafından da yakından takip edildiğini belirten Fuat Şanal, "2 ilçemizi birleştiren bu proje, yerli ve yabancı turistlerin de sıkça ziyaret edeceği bir alan olacak. Şu an ulaşım konusunda da projenin desteklenmesi söz konusu. Kestel'den bölgeye yeni bir yol açılması gündemde. Projeyi yeni yılda Bursa halkının hizmetine sunmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Bu arada, çam, çınar ve kayın ağaçlarının yanı sıra Kürekli Şelalesi'yle nefis bir doğaya sahip olan kent ormanı, özellikle hafta sonlarında trekking tutkunlarını buluşturan mekan olacak. Kent ormanından Kürekli Şelalesi'ne uzanan 2,5 kilometrelik yürüyüş güzergahının manzarası ise görenleri hayran bırakıyor. Derekızık istikametinde de bir yürüyüş güzergahı oluşturulan Bursa Kent Ormanı'ndaki 2 yol, Kürekli Şelalesi'nde kesişiyor. Şelalenin bulunduğu alanda tırmanış da yapılabilecek.

iha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2009 Cuma 12:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?