3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Türkiye'nin en büyük mobilya fuarı

Mobilya üretiminin merkezi konumuna gelen Bursa'nın İnegöl ilçesinde bu yıl 4 kat büyütülerek 25 bin metrekareye çıkartılan fuar alanında yapılacak MODEF 2007, 26 Mayıs Cumartesi günü Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından açılacak. 

Mobilya Dekorasyon Fuarı (MODEF) Başkanı ve İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'ün artık sadece Türkiye'nin büyükşehirlerine değil, Yunanistan, Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere, Amerika, İsrail, İran ve Irak başta olmak üzere dünyanın 70 ülkesine 70 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini söyledi. 

Türkiye'nin 1 milyar dolara yakın mobilya ihracatına karşılık İtalya'nın yılda 30 milyar dolarlık dış satış gerçekleştirdiğine işaret eden Alinur Aktaş, "Biz katedilecek çok mesafe olduğunu biliyoruz. Türkiye'de etrafı ormanlarla çevrili Bursa'nın en büyük ilçesi olan İnegöl'ün mobilya üretimi konusunda, tasarım, markalaşma ve tanıtım ile dünyaya mal satışını çok daha güzel seviyelere getireceğine inanıyoruz. Biz İnegöl'de Mayıs ayında Türkiye pazarına, Kasım ayında ihracatçılara yönelik iki mobilya fuarı düzenliyoruz. Ancak fuar alanımızı bu yıl genişleterek 25 bin metrekareye çıkarttık. Bu fuar alanında makina ve yan sanayi ürünlerine yönelik olarak da yılda 3-4 tane daha fuar ilave etmeyi planlıyoruz. Bu önemli yatırımı belediye bütçesinden değil, fuara katılan firmaların 3 yıllık fuar ücretlerine ait ödemeleri yapmaları ile gerçekleştirdik. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile Mobilya Üreticileri Derneği ile ortaklaşa organize edilen fuarın tüketicilerin farklı beğenilerine hitap edecek zenginlikte olacağını düşünüyoruz. 3 Haziran'a kadar açık kalacak fuarımızın kalitesi ve rekabet gücü ile önemli bir yere sahip olan İnegöl mobilyasını yeni ufuklara taşıyacağına inanıyoruz" diye konuştu. 

İnegöl Mobilyası'nın önündeki en büyük engelin ise büyük alanlı yeni üretim merkezleri olduğuna işaret eden Alinur Aktaş, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin oluşturulması ile bu konuda da önemli bir sıkıntının hal olacağını sözlerine ekledi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 13:31:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?