3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Türkiye'nin ilk Eşitlik Birimi

Nilüfer Belediyesi, “Eşitlik Birimi” kurarak bir ilki gerçekleştirdi.

Yerelde kadın ve erkek eşitliğini gerçekleştirmek için Nilüfer Belediyesi çatısı altında kurulan “Eşitlik Birimi”nin tanıtımı Konak Kültür Evi’nde yapıldı.

Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Eşitlik Birimi”nin Türkiye’de ilk defa bir kamu kurumu bünyesinde kurulduğunu belirterek, “Hayatı ve kenti eşitlemek derken, toplumsal cinsiyet ve cinsler arası eşitlikten bahsediyoruz. Nilüfer’de bugüne kadar yapılan bütün çalışmalarda ‘önce insan’ ilkesini savunduk ve çalışmalarımızı bu yönde geliştirdik. Şimdi de kadın ve erkek arasındaki eşitsizliği gidermek için böyle bir birimi hayata geçiriyoruz” dedi.

Nilüfer’in kardeş şehri olan 110 bin nüfuslu İsveç'in Umea Belediyesi’nde 11 bin personel olduğunu ve bunun yüzde 80’nin bayan olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi ‘Beyaz Kurdele’ kampanyası başlatarak kadına uygulanan şiddete hayır dedik. Bugün de yine tüm Türkiye’ye örnek olacak ‘Eşitlik Birimi’ni kurduk" diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi Plan Proje Müdürlüğü Ar-Ge ve AB İlişkileri Büro Sorumlusu Canan Kızılaltun ise, dünyada her 3 saniye de bir kadının şiddete uğradığını, yasa gereği nüfusu 50 binin üzerindeki her belediyenin kadın sığınma evleri kurması gerektiğini belirterek, “Ne yazık ki yasamızın ucu açık. Belediyeler kadın sığınma evlerini lüks olarak görüyor. 2 milyon nüfuslu Bursa’da sadece ve sadece 2 tane kadın sığınma evi var. Toplumsal cinsiyet eşitliğine uygun yaklaşımın ana politikalara girmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğini gözeten bir yerel hizmet anlayışının yaygınlaşmasında öncü olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 23:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?