3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Türkiye'nin ilk mini golf sahası

Nilüfer Belediyesi, farklı spor branşlarını Nilüferlilerle buluşturmaya devam ediyor. Karting, paintball, petank ve buz pistinden sonra Türkiye’nin ilk Uluslararası Mini Golf Spor Sahası Golf Haus’u Ataevler’de hizmete açıldı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Dünya Mini Golf Spor Federasyonu Teknik Komite Üyesi ve Gençlik Spor Direktörü Pasi Aho ve Dünya Mini Golf Spor Federasyonu Türkiye Temsilcisi Erdoğan Kök’ün yanı sıra çok sayıda davetlinin de katıldığı açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Açılışta konuşan Başkan Mustafa Bozbey, tesisin spor kenti olma konusunda emin adımlarla ilerleyen Nilüfer’e daha bir ayrıcalık kattığını belirterek, “Amacımız Türkiye’de ve dünyadaki golf tutkunlarını Nilüfer’e getirmek. Burada düzenleyeceğimiz uluslararası organizasyonlarla bu spora gönül veren yerli ve yabancı sporcuları Nilüfer’e çekerek, Bursa’nın turizm potansiyeline de katkı koymak istiyoruz” dedi.

Dünya Mini Golf Spor Federasyonu Teknik Komite Üyesi ve Gençlik Spor Direktörü Pasi Aho ise, “İlk adım zordur ama sonrası çorap söküğü gibi gelir. Bu zorlu süreçte sorumluluk üstlenen Nilüfer Belediyesine ve Golf Hous Tesisleri’ne Dünya Mini Golf Spor Federasyonu olarak teşekkür ederim. Nilüfer’deki bu tesis uluslararası yarışmalara ev sahipliği yapacak nitelikte. Bu tesisin örnek olmasını ve yeni tesislerin açılmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Dünya Mini Golf Spor Federasyonu Türkiye Temsilcisi Erdoğan Kök de, dünyada 40 ülkede faaliyet gösteren ve 35 binden fazla lisanslı, milyonlarca sporcusu bulunan Mini Golf tutkunlarını Nilüfer’e beklediklerini belirtti. Ataevler’deki 18 delikli Uluslararası Mini Golf Sahası’nın Uluslararası organizasyonlara ve yarışmalara da ev sahipliği yapacağını ifade eden Erdoğan Kök, “Türkiye’nin ilk milli takımının kurulması ve Ağustos ayında İsveç’te düzenlenecek şampiyonaya katılması için gerekli girişimleri başlattık. Ayrıca 2010 yılından itibaren de uluslararası yarışmaların bir ayağını da Nilüfer’de yapmak için Sayın Pasi Aho’dan söz aldık” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey, Pasi Aho ve Erdoğan Kök, Golf Hous Tesisleri’nin açılış kurdelesini birlikte keserek tesisi hizmete açtılar.
Bu arada Dünya Mini Golf Spor Federasyonu Teknik Komite Üyesi ve Gençlik Spor Direktörü Pasi Aho, Türkiye’nin ilk uluslararası Mini Golf Tesisi’nin Nilüfer’e açılmasından dolayı Başkan Mustafa Bozbey’e bir teşekkür plaketi verdi. Tören sonrası davetliler Mini Golf sahasında hünerlerini sergilerken, Başkan Mustafa Bozbey’in üst üste attığı başarılı atışlar büyük alkış aldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 11:27:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?