3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Türklerin Malezya merakı talepleri patlattı

"Türkiye Malezya'ya döner mi?" tartışmaları Malezyalı turizmcilerin işine yaradı. Türkiye'nin turizmde en büyük rakibi olan Malezya, medyada yer alan haberler sebebiyle Türk turistlerin akınına uğruyor. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, turizm sektöründe en büyük rakibimiz olan Malezya'nın günlerce reklamının yapıldığını, bölgeye giden uçaklarda yaşanan doluluk sebebiyle ek seferlerin konulduğunu bildirdi. 

Medyada yer alan Malezya ile ilgili haberlerinin insanlarda büyük bir merak uyandırdığını belirten TÜRSAB Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, bunun sonucu olarak bu ülkeye yoğun talep yaşandığını açıkladı. 

Reklamın iyisi ya da kötüsü olmadığını ifade eden Hasan Erdem, "Günlerdir Malezya'yı anlatan haberler yayınlanıyor. Bu da insanlarda doğal olarak merak uyandırıyor. İnsanlar, nasıl bir ülke? İyi mi, kötü mü? diye merak ediyor. Malezya turizm alanındaki en önemli rakiplerimizden birisi. Malezya, reklamın çok önemli olduğunu biliyor. Bu konuda ciddi çalışmalar yapıyorlar. Ülkemizdeki bu tür haberler, Malezya'nın isteyip te yapamayacağı reklamın yapılmasını sağlamıştır" dedi. 

Malezya'nın her yönüyle avantajlı olduğunu belirten Hasan Erdem, en önemlisi bu ülkeye giden turistlerin dil sorunu yaşamadığını söyledi. Turistler için rahat iletişimin önemli olduğunu belirten Erdem, "Malezya'da taksicisi, asçısı İngilizce biliyor. Turistlerle, halk arasında iletişim sorunu yaşanmıyor. Turistlerin rahat iletişim kurması büyük avantaj. Ülkemizde ise ne yazık ki böyle bir rahatlık söz konusu değil. Malezya'ya genel anlamda yoğun talep var. Sayı veremiyoruz ancak İstanbul'dan Malezya'ya, Singapur'a giden uçaklar her gün dolu gidiyor. Türk Hava Yolları, bu ülkelere ek sefer koydu. Diğer özel hava yolları zaten ek sefer koymuştu" diye konuştu. 

3 günlük bayram tatilinin Türk turizmcisi için bir dezavantaj olduğunu da anlatan Hasan Erdem, "Bayram tatilinin kısa olması, yaz tatilinin yeni bitmiş olması ve okulların yeni açılmış olması sebebiyle iç turizmde fazla talep yok. Bizim beklentimiz Kurban Bayramı ve yılbaşı tatilinde. Bu dönemde bir yoğunluk bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 14:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?