4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

TÜRSAB'dan turizme katkı

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu'na bağlı turizm acenteleri 'Turizm Haftası' dolayısıyla 16- 30 Nisan tarihleri arasında Zafer Plaza ve Kent Meydanı alışveriş merkezlerinde stant açarak hem kendi firmalarını hem Bursa Turizmi'ni Bursalılara tanıtacak.

Zafer Plaza'da gerçekleşen basın toplantısında konuşan TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş, TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu tarafından organize edilen etkinlik kapsamında TÜRSAB'a bağlı 23 acente Zafer Plaza ve Kent Meydanı'nda açtıkları stantlarla Bursa turizmine katkı sağlayacağını ifade ederek, "Bizler yürütme kurulumuz olarak Bursa turizmine katkı sağlamak amacıyla faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Bursa'da yaşayan birçok vatandaşımızın Bursa'nın turizmi hakkında bilgilendirilmesi ve seyahat acentelerimizin Bursalılara kendilerini tanıtmaları için böyle bir etkinlik gerçekleştirmeyi düşündük. Bu etkinlik aynı zamanda ülke turizmine de katkı sağlayacaktır. 15-30 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceğimiz etkinliğimize tüm Bursalıları davet ediyorum" dedi.
Başkan Akkuş, emeği geçen Zafer Plaza ve Kent Meydanı alışveriş merkezleri yöneticilerine teşekkür etti.

Ülkemizde turizmin büyük bir öneme sahip olduğunu hatırlatan Vali Yardımcısı Ali Kemal Başar, Türkiye'nin bu yıl, 26 milyon turiste ev sahipliği yaparak 23 milyarın üzerinde gelir sağladığına dikkat çekti. Başar, turizmi, riskli ve dinamik olduğu sebebiyle karmaşık bir sektör şeklinde nitelendirirken, "Günümüzde ülkelerden çok şehirler ön plana çıkıyor. Biz de Bursa olarak ek performans ve rekabet gücünü artırmak amacıyla yeni bir imaj oluşturarak bir marka olmayı hedefliyoruz. Bunu hem genel ve yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları ile hem de TÜRSAB'ın tanıtım ve pazarlama görevini üstlenmesi ile başaracağız" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 19:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?