4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

TÜRSAB'tan İznik'e çıkarma

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Mehmet Akkuş ve Yönetim Kurulu üyeleri, İznik'in turizmle ilgili sorunlarının çözümü için çalışmalarını sürdürüyor.

TÜRSAB BYK Başkanı Mehmet Akkuş ve Yönetim Kurulu üyeleri, Bursa Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Gedik ile birlikte İznik'e çıkarma yaptı. Ziyarette devlet sanatçısı Selahattin Alpay da yer aldı.

TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş ve beraberindeki heyet, İznik'te Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilen tarihi 1. Murat Hamamı ve Çiniciler Çarşısı'nda temaslarda bulundular. TÜRSAB Güney Marmara BYK Başkanı Mehmet Akkuş, İznik'in turizm ile ilgili sorunlarının çözümü noktasında çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Akkuş, İznik'in turizm açısından büyük bir potansiyelinin bulunduğunu dile getirerek, "İznik tarihi ve turistik özellikleriyle Türkiye'nin en önemli merkezlerinden birisidir. Bu güzellikleri gün yüzüne çıkarmak ve ekonomik değer oluşturmak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TÜRSAB Güney Marmara BYK olarak İznik'in turizmi adına yapılacak tüm faydalı çalışmalara destek olacağız" dedi.

Tarihi 1. Murat Hamamı'nın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilip, etrafına Çiniciler Çarşısı'nın kurulduğunu hatırlatan Akkuş, Çinici esnafın en önemli geçim kaynağı olan turizm potansiyelinin arttırılması ve esnafın sorunlarının giderilmesi için çalışacaklarını ifade etti. Bursa İl Özel İdaresi ile TÜRSAB'ın ortaklaşa yürüttüğü 'Kuruluştan Kurtuluşa Tarih ve Kültür Yolu' projesi sayesinde İznik'in turizm potansiyelinin artacağına inandıklarının altını çizen Akkuş, İznik'i sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

ROMA TİYATROSU'NDA SELAHATTİN ALPAY KONSERİ

Turizm değerleri açısında İznik'in Bursa hatta Türkiye için büyük bir hazine değerinde olduğunu söyleyen Bursa Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Gedik, "İl Müdürlüğümüz, İznik Kaymakamlığı ve TÜRSAB Güney Marmara BYK ile birlikte çinici esnafının yaşadığı sorunları çözmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

İznik'te yer alan Roma Tiyatrosu'nun tarihi değer olarak Aspendos Tiyatrosu ile eşdeğerde olduğunu ve kazı çalışmalarının tamamlanmasının ardından TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy'un tiyatronun restorasyonunu üstleneceğini hatırlatan Gedik, "Roma Tiyatrosu'nun kazı işlemlerinin hızlandırılması adına girişimlerimiz sürüyor. Umarım kısa sürede biter ve ardından restorasyonu tamamlanır. Roma Tiyatrosu'nun açılışında Selahattin Alpay tüm İzniklilere konser verir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 14:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?