4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

TÜRSAV'dan Başkan Keskin'e ödül

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı (TÜRKSAV) tarafından Türk dünyası kültürüne yönelik eserleri dolayısıyla ödüle layık görüldü.

Türk Dünyası Yazarlar ve Sanatçılar Vakfı Başkanı Yahya Engin, “Türkiye ve Türk Dünyası kendi birlikteliği yolunda projelere ve stratejilere sahip olma zorunluluğunu algılamalı ve kendisine empoze edilen dış kaynaklı projeler etrafında savrulmamalıdır” dedi.

Başkan Özgen Keskin, kendisine ve kurumuna yönelik verilen ödülden dolayı müteşekkir olduğunu belirterek, “Şahsım ve kurumum adına Türksav’a çok teşekkür ediyorum. Yazdığım eserlerin bir çoğunda Türk dünyasının tanıtılması ve yaşatılmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundum. Aynı şekilde Yıldırım Belediyesi olarak yaptığımız pek çok kültürel faaliyette Türk dünyasının tanıtımına yönelik çalışmalarda bulunduk. Gerek aşıklar ve şairler şöleni olsun, gerek Azerbaycan’ın Abşeron şehriyle kurduğumuz kardeşlik köprüsü olsun, gerek parklarımıza, sosyal tesislerimize verdiğimiz isimlerle olsun bunu ispatladık. Bu konudaki çalışmalarımız bundan sonra da devam edecektir” diye konuştu.

TÜRKSAV Başkanı Yahya Engin’in yaptığı açıklamaya göre 2008 yılı Türk dünyası ödülleri, önümüzdeki Nisan aynında Ankara’da düzenlenecek olan ödül töreni ile sahiplerine verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2009 Cumartesi 15:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?