3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Turşu imalathanesinde tehlikeli üretim

Bursa'da bir turşu imalathanesine baskın yapan jandarma çevre timleri, inanılmaz görüntülerle karşılaştı. Üretimi sağlıksız şartlarda yapılan turşuların tehlikeli kimyasal madde bidonlarında saklandığı belirlendi. Üretilen turşuların arasındaki sigara izmaritleri ve küfler ise dikkat çekti. 

Gedelek Köyü'nde faaliyet gösteren turşu imalathaneleri jandarma tarafından denetlendi. Doğal Hayatı Koruma Takım Komutanlığı'nın bir imalathanede yaptığı kontrolde, yasalara aykırı ve gerekli sağlık koşullarına uygun olmayan üretim yapıldığı tespit edildi. İşyerinde, çalışanların portör muayenelerinin yaptırılmadığı, hijyen sanitasyon şartlarına uyulmadığı, üretimde kontiminasyon riskinin çok yüksek olduğu, emisyon izin belgeleri ile Çed belgesinin ibraz edilemediği, atık suyunun doğrudan doğaya deşarj edildiği ve tehlikeli kimyasal madde ambalajlarının gıda üretiminde kullanıldığı belirlendi. 

Söz konusu işletme hakkında yasal soruşturma başlatan jandarma, tahkikat evrakını İl Tarım Müdürlüğü Çevre ve Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdi.
İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2007 Salı 13:54:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
FENASİ ŞAŞMAZ IP: 88.246.20.xxx Tarih : 2.02.2007 23:20:40
BİR İMALATHANENİN İNCELENMESİ VE BURADAKİ GÖRÜNTÜLERİN İNTERE VERİLEREK BU SEKTÖRDEN EKMEK YİYENLER İMALATINI GEREKLİ HİJYENİK KOŞULLARDA YAPAN DİĞER FİRMALARI MHİÇ Mİ DÜŞÜNMEDİNİZ BU HABERİ SANKİ GEDELEK KÖYÜNÜN TAMAMINI ZAN ALTIN ZORM DURUMDA BIRAKIYOSUNUZ..DENETLENEN FİRMALAR İSİMLERİ (GEREKLİ CESARET GÖSTERİLEREK) VERİLMELİ, VE GEDEK! KÖYÜ İFADESİ KULLANILARAK SUÇU OLMAYAN KİŞİLERİN HAKLARINI YİMEMİŞ OLUR VE ONLARI BU HABERİN DIŞINDA TUTARAK TAM OLARAK ! GERÇEKLERİ YAN SIT MANIN GURUR İÇİNDE BİR HABER CİLİK ANLAYIŞI İLE HAREKET ETMENİZ GEREKMEZMİ? DİĞER İMALAT SAHİPLERİNİN NE DURUMA DÜŞÜ BİLECEKLERİNİ DÜŞÜNMENİZİ TEMENNİ EDERİZ!! SAYGILAR..(UMARIM BU MSJ KAYLER ALIR YAYINLARSINIZ) TŞK.