2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

TÜSİAD hükümete iyilik yaptı

SABİH KANADOĞLU TÜSİAD'I ELEŞTİRDİ

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, TÜSİAD'a tepki göstererek, "TÜSİAD'ın belirli kişilere hazırlattığı yeni anayasa taslağı gündemi meşgul ediyor. Hiç kuşkum yok ki TÜSİAD, yeni anayasa taslağını gündeme getirmekle hükümete en büyük iyiliği yapmıştır" dedi.

Nilüfer Belediyesi ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen 'Aydınlarla Yüz Yüze' söyleşilerinin bu haftaki konukları; Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Ceza Hukuku Profesörü Ersan Şen, eski İstanbul Barosu Başkanı Yücel Sayman ile avukat Turgut Kazan oldu. Basın Kültür Sarayı'nda düzenlenen 'Haklar ve Özgürlükler Düzenlemesi' konulu panelde yaptığı konuşmada TÜSİAD'a tepki gösteren Sabih Kanadoğlu, ülkede her gün gündemin değiştiğine dikkat çekti.

Son olarak TÜSİAD'ın belirli kişilere hazırlattığı yeni anayasa taslağının gündemi meşgul ettiğini belirten Kanadoğlu, "TÜSİAD bu yeni anayasa taslağını ortaya çıkardı ama niye çıkardı? Seçime 2,5 ay kalmışken Türkiye boş bir tartışmanın içine sokuldu. Siyasi iktidarın TÜSİAD'a dediği, 'Bitaraf olursan bertaraf olursun' sözüne karşılık olarak gündeme getirildi. Hiç kuşkum yok ki TÜSİAD, yeni anayasa taslağını gündeme getirmekle hükümete en büyük iyiliği yapmıştır. Çünkü Türkiye'nin şu an tartışması

gereken yeni anayasa taslağı değil, yolsuzluk, yoksulluktur. Yeni anayasa taslağı, seçimden sonra da tartışılabilecek bir konudur. Ancak siz TÜSİAD olarak doğrudan değiştirilemez konuları tartışmaya açarsanız, amacınızı sorgulamak da bizim hakkımızdır" diye konuştu.

"SEÇİM ÇOK ÖNEMLİDİR ANCAK HER ŞEY DEMEK DEĞİLDİR"

12 Haziran tarihinde yapılacak genel seçimlerin kuşkusuz çok önemli olduğu belirten Kanadoğlu, "Ancak her şey demek değildir. Siyasi partiler seçimlere maalesef eşit şartlarda gidemiyor. Eğer bir ülkede basın özgür değil, yargı bağımsız değilse ve yürütme yargıyı egemenliği altına aldıysa eşit şartlarda seçime gidildiğinden bahsedilemez. 2008 yılından itibaren Yüksek Seçim Kurulu'nun denetimi altında olması gereken seçmen kütükleri, İçişileri Bakanlığına bağlı bir genel müdürlüğün, seçim sonuçları ise

Adalet Bakanlığına bağlı bir birimin denetimi altında. Seçim, İçişleri ve Adalet Bakanlığı denetimi altında yapılıyorsa güvenli bir seçim ortamı oluşturulmamış demektir. Yurttaş olarak seçim neticelerine güvenmek için sandık başına gidin ve oylarınıza sahip çıkın" şeklinde konuştu.

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, konuşmasına başlamadan önce salonda, "Hükümeti eleştirmeyin" diyen bir kişi tarafından protesto edildi. Protestocu Sedat Yasin Güneş, daha sonra paneli izlemeye gelen vatandaşlar tarafından tartaklanarak yaka paça salondan atıldı. Kanadoğlu ise protesto ile ilgili olarak, "Bu olay maalesef demokrasi tanımı içine girmez. Herkesin düşüncelerini açıklama özgürlüğü var ancak önce dinlemeyi bilmek lazım" yorumunu yaptı.

SABİH KANADOĞLU TÜSİAD'I ELEŞTİRDİ
SABİH KANADOĞLU TÜSİAD'I ELEŞTİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2011 Perşembe 11:58:01
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 01:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?