5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Tüyap'tan iki fuar

TÜYAP'TAN İKİ FUAR

Tüyap tarafından düzenlenen Gıda-Tek 2010 ve Horeka Fuarları 22 Nisanda kapılarını açıyor.

Tüyap Bursa Fuarcılık tarafından Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile TMMOB Gıda Mühendisleri Odası iş birliğiyle organize edilen Bursa Gıda / Gıda-Tek 2010 ile HOREKA Otel, Restoran, Kafe Ekipmanları Fuarı 22-25 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Fuarlar, Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde yapılacak. Fuara yurtiçi ve yurtdışından yüze yakın firma katılacak.

Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü ve Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, Almira Hotel'de düzenlediği basın toplantısında fuarlar hakkında bilgi verdi. Ersözlü, bu yıl Tüyap Bursa çatısı altında ilk kez HOREKA 2010 Fuarının düzenleceğini belirterek, "Fuarda, yurtiçi ve yurtdışından profesyonellerin ilgi odağı haline gelecek otel, restoran ve kafelerin ihtiyaç duyacağı her türlü ekipman ve donanımlar, yeni tasarımlar teşhir edilecek. Fuarlar, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Burdur, Bursa, Çanakkale, Düzce, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Muğla, Sakarya ve Yolava'dan gelecek on binlerce ziyaretçiyi aynı çatı altında buluşturacak. Fuarlar, Balkanlar ve Ortadoğu'dan gelecek ticari alım heyetlerine de ev sahipliği yapacak'' dedi.

Bursa'nın gıda sektöründe gerçekleştirdiği üretim değerleri ile bölge ve ülke ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkati çeken Serkan Durmuş ise, "Bursa'da gıda endüstrisine ilişkin hemen her dalda faaliyet gösteren firmalar mevcut. Sektörde faaliyet gösteren birçok firma, ülke genelinde cazip hale gelen perakende sektörüne yönelik çok sayıda firmaya özel markalı ürün imalatına yönelirken, bu alandaki firma sayısında büyük artış var. Fuar bu gelişmeye katkı sağlayacak'' şeklinde konuştu.

Fuarda, gıda konularını bilimsel ve akademik olarak ele alacaklarını vurgulayan Durmuş, Gıda-Tek 2010'da gıda işletme teknolojileri, gıda laboratuar hizmetleri, gıda katkı maddeleri hizmet grupları, çevresel teknoloji ve biyoteknolojinin yer alacağını söyledi. Durmuş, son zamanlarda gündemden düşmeyen GDO'lu gıdalar hakkında vatandaşları bilgilendirmek için panel ve seminerler düzenleyeceklerini bildirdi.

Durmuş'un verdiği bilgiye göre, 23 Nisan günü saat 13:30'da GDO ve Ulusal Biyogüvenlik Kanunu, 24 Nisan saat 13:30'da gıdaların ithalatı ve ihracatı hakkında bilgilendirme, 24 Nisan saat 16:00'da gıda mevzuatı kanun taslağı, yasal düzenlemeler konularında paneller yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2010 Çarşamba 17:04:00
Güncelleme :21 Nisan 2010 Çarşamba 17:35:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?