3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Uçağın enkazına ulaşıldı

Eskişehir'den Balıkesir'e giden bir uçağın, Bursa'nın Musfakemalpaşa ilçesi Sarnış köyü civarında düştüğü ihbarı üzerine bölgeye kurtarma ekipleri sevk edildi.
Alınan bilgiye göre, içinde 1 kişinin bulunduğu ifade edilen bir uçağın saat 20.45 sıralarında radardan kaybolması ve bölge köylülerinin gökyüzünde ışık süzmesi gördüğü ihbarı üzerine, Musfakemalpaşa ilçesi Sarnış köyü civarına arama kurtarma ve jandarma ekipleri gönderildi.

Bursa'nın Musfakemalpaşa ilçesi Sarnış köyü yakınlarında düştüğü ihbar edilen askeri uçağın enkazını arama çalışmalarını havadan helikopterler, karadan ise jandarma, köylüler ve itfaiye ekipleri sürdürüyor.
Alınan bilgiye göre, Mustafakemal ilçesi Sarnıç köyü yakınlarında düştüğü iddia edilen F 4 tipi askeri uçağın enkazını arama çalışmalarıyla ilgili Bursa'dan sivil savunma ekipleri, Mustafa Kemalpaşa ilçesinden de itfaiye, ambulans ve jandarma ekipleri bölgeye sevk edildi.
Sarnış köyü muhtarı Burhanettin Apış, enkazı bir helikopterin havadan arama yaptığını belirterek, köylülerin de arama çalışmalarına katılmak üzere araziye çıkacağını ve uçağın askeri uçak olduğunu söyledi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi yakınlarında düşen askeri uçağın kargo uçağı olduğu öne sürüldü. Mustafakemalpaşa İlçesi Kaymakamı Adem Saçan, düşen uçağı arama çalışmalarının yoğun bir şekilde yapıldığını belirterek, "Ümidimiz en kısa sürede uçağa, kazazede yada kazazedelere sağlıklı olarak ulaşmak" dedi.
Alınan bilgiye göre, Eskişehir'den kalkan ve Balıkesir'e gittiği iddia edilen askeri uçak, Sarnıç köyü yakınlarında düştü. Suuçtu Şelalesi'nin yakınlarında düştüğü öne sürülen uçakla ilgili açıklama yapan İlçe Kaymakamı Adem Saçan, "Maalesef üzücü kaza teyit edildi. Havadan ve karadan arama çalışmaları devam ediyor. Bursa'dan da takviye ekipler talep ettik. Ambulans, itfaiye ve askeri ekipler olay yerinde. Köylüler de arama çalışmalarına katılıyorlar. Ümidimiz en kısa sürede olay yerini tespit edip ulaşmak" dedi.

Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kaybolan F4 tipi askeri eğitim uçağının enkazına ulaşıldı. Bursa'nın Muradiye ilçesine bağlı Sarnıç köyü mevkiinde bulunan uçağın parçalara ayrıldığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kaybolan F4 tipi askeri eğitim uçağının enkazına ulaşıldı. Bursa'nın Muradiye ilçesine bağlı Sarnıç köyü mevkiindeki bir dere yatağına düşen uçağın parçalara ayrıldığı belirtilirken, uçakta 2 pilotun bulunduğu öne sürüldü. Sivil Savunma ekipleri ile askeri personelin katıldığı arama-kurtarma çalışmalarına köylülerin de destek verdiği kaydedilirken, pilotlara henüz ulaşılamadığı
öğrenildi. Bu arada enkazın geniş bir araziye yayıldığı ve uçağa ait en büyük parçanın 1 metre uzunluğunda olduğu belirtiliyor. Olay yerinde yapılan incelemelerde yanmış halde paraşüt parçaları bulunduğu bildirildi. Uçakta bulunan pilotlara ulaşmak için arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kaybolan F4 tipi askeri eğitim uçağının pilotu şehit oldu. Bursa'nın Muradiye ilçesine bağlı Sarnıç köyü mevkiinde bulunan uçağın parçalara ayrıldığı bildirildi.
Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kaybolan F4 tipi askeri eğitim uçağının enkazına ulaşıldı. Bursa'nın Muradiye ilçesine bağlı Sarnıç köyü mevkiindeki bir dere yatağına düşen uçağın parçalara ayrıldığı belirtilirken, üsteğmen Fatih Korçam'ın şehit olduğu kaydedildi.

Gece 22.30 sıralarında düşen askeri uçağın parçalara ayrılan enkazına saatler süren arama sonucunda ulaşıldı. Önce F4 tipi eğitim uçağı olduğu açıklanan, daha sonra F-16 olduğu belirtilen uçağın pilotunu arama çalışmaları ise sabaha kadar devam etti.

Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kaybolan F 16 tipi askeri eğitim uçağının enkazına ulaşıldı. Bursa'nın Muradiye ilçesine bağlı Sarnıç köyü mevkiinde bulunan uçağın parçalara ayrıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre akşam saatlerinde Balıkesir'deki 9. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan havalandıktan kısa bir süre sonra radardan kaybolan askeri uçağın enkazına saatler sonra ulaşıldı. Bursa'nın Muradiye ilçesine bağlı Sarnıç köyü mevkiindeki bir dere yatağına düşen uçağın parçalara ayrıldığı belirtilirken, uçakta önce 2 pilotun bulunduğu öne sürüldü. Sivil Savunma ekipleri ile askeri personelin katıldığı arama-kurtarma çalışmalarına köylüler de destek verdi. Bu arada enkazın geniş bir araziye yayıldığı ve uçağa ait en büyük parçanın 1 metre uzunluğunda olduğu belirtiliyor. Olay yerinde yapılan incelemelerde yanmış halde paraşüt parçaları bulunduğu bildirildi. Uçakta bulunan pilotlara ulaşmak için arama-kurtarma çalışmaları sabaha kadar aralıksız sürdü..

"KÖYLÜLER UÇAĞIN PATLAMASINA ŞAHİT OLMUŞ"

Uçak kazasını jandarmaya haber veren köylülerden İsmail Seymen, yatsı namazının ardından evine gittiği sırada uçağın düşüş anını gördüğünü ve büyük kırmızı bir ateş topunun parladığını söyledi. Evine gittiği sırada bir gürültü duyduğunu ve döndüğünde Suuçtu şelalesi civarında büyük ve kırmızı bir ışığın yandığına şahit olduğunu anlatan Seymen, uçağın patladığını söyledi.
Necmi Ören isimli köylü ise, patlamayı duyduktan sonra bölgeye gittiklerini ve enkazı aradıklarını belirterek, "Bölgeye çok sayıda komutan geldi. Kurtarma ekipleri geldi. Ancak uçak paramparça olmuş. Düştüğü bölge ormanlık, ağaçların dallarını kırmış. Küçüklü büyüklü parçaları bulduk" dedi.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesi Kaymakamı Adem Saçan, ilçe yakınlarında bir askeri uçağın düştüğünü açıkladı. Kaymakam Saçan, pilotun kurtarılması için bölgeye arama kurtarma ve çok sayıda jandarma ekibinin sevk edildiğini belirtti. Askeri uçağın düştüğü bölgeye Balıkesir'den de arama-kurtarma ekiplerinin sevk edildi. Öte yandan, Eskişehir'de kurulu 1. Hava Kuvveti Komutanlığı Arama-Kurtarma ekibi de askeri uçağın düştüğü bölgeye gönderildi.

UÇAĞIN ENKAZINA ULAŞILDI, PİLOT ŞEHİT OLDU

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesine bağlı Muradiye Beldesi Sarnıç Köyü yakınlarında düşen askeri uçağın enkazına ulaşıldı. Yapılan arama kurtarma çalışmalarında pilot Üsteğmen Fatih Korçam´ın cesedi uçağın enkazında bulundu.

HAVADA İNFİLAK ETTİ

Yapılan incelemelerde uçağın havada infilak ettiği ve parçalarının ormanlık alana dağıldığı tespit edildi. Uçağın gövdesi, arama- kurtarma çalışmalarına katılan köylüler tarafından Yoğurtludere Başpiriz Mevkii'nde toprağa gömülü olarak bulundu.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 11:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?