6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

'Uçak düştü' paniği

Bursa'da gösteri için uçurulan ve pike yapıp dumanlar saçarak dalışa geçen model uçağı normal uçak sanarak düştüğü ihbarını yapan vatandaş hem Bursa'yı, hem de İstanbul'a ayağa kaldırdı.

155 Polis İmdat telefonuna yapılan ihbarla birlikte yaklaşık 2 saat süreyle Sivil Savunma, polis ve 112 ekiplerince karadan, bir helikopterle de havadan arama yapılırken, model uçağın bir kez daha havalandırılıp yeniden pike yaptığının görülmesi üzerine aramalara son verildi.

Bursa'yı ayağa kaldıran, İstanbul'da hava meydanlarından da araştırılan olay, saat 17.15 sıralarında yaşandı. 155 Polis İmdat hattını arayan E.G. isimli bir sürücü, Nilüfer İlçesi askeri havaalanı yakınlarında bir uçağın dumanlar saçarak dalışa geçtiğini ve bir daha havalanmayıp düştüğünü söyledi. Bunun üzerine polis haber merkezi telsiz anonslarıyla durumu bildirip, çok sayıda ekibi bölgede arama yapmaya gönderdi.

"UÇAK DÜŞTÜ DİYEREK İHBAR YAPTIM"

İhbarla birlikte sivil savunma ekipleri, 112 Acil Servis ambulansları da bölgeye giderken, bir de helikopter bölgeyi havadan taramaya başladı. İhbarı yapan ve bir özel şirkette şoför olarak çalışan E.G. de aramalara katıldı. E.G., "Merkezime giderken birden uçağın dumanlar saçarak yere pike yaptığını gördüm Sonra duman kesildi. Ben de uçak düştü diyerek hemen 155 Polis İmdat telefonuna ihbar yaptım. Kendim de uzun süre bölgeyi aradım. Yakıtım bitene kadar dolaştım ama uçağı bulamadım" dedi.

MODEL UÇAĞIN PİKE YAPTIĞI BELİRLENDİ

Bu sırada Yunuseli Mahallesi'nde uçuşa kapalı bulunan havaalanı bölgesinden bir uçağın gökyüzüne yükselip, pike yapıp, dumanlar saçarak dalışa geçtiği ve bir süre sonra yeniden havalandığı görülünce herkes derin bir oh çekti. Düştüğü ihbar edilen uçağın Işıklar Askeri Hava Lisesi Komutanlığı tarafından bu yıl 4.'sü düzenlenecek olan "Işıklar Askeri Hava Lisesi Havacılık, Bilim ve Kültür Şenliği" (IŞIKLARFEST-2012) kapsamında yarın gerçekleştirilecek model uçak gösterisi için hazırlık amacıyla uçurulan model uçak olduğu anlaşıldı.

Bir yetkili, gösteri kapsamındaki model uçaklardan hiçbirinin düşmediğinin bilinmesine rağmen yapılan ihbarın (İki kişilik uçaktı) şeklinde yapılması nedeniyle her ihtimalin değerlendirilmesi sonucu arama yapıldığını söyledi.

AHT
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2012 Cumartesi 09:37:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?