2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Üçge karikatür yarışması sonuçlandı

Üçge tarafından ilk kez düzenlenen 'Alışveriş hayattır' konulu uluslararası karikatür yarışması sonuçlandı.
 
Otantik Otel'de düzenlenen toplantıda yarışmanın sonuçları açıklandı. Jüri üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Perakende Bilgi Evi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Okan Aras, Üçge'nin sosyal sorumluluk çerçevesinde uluslararası bir yarışmaya imza attığını söyledi. Yarışmaya rekor derecede iştirak olduğunu ifade eden Aras, 7 kişilik jüri tarafından 508 eserin değerlendirmeye alındığını belirtti. Ödül töreninin 12 Aralık'ta Tayyare Kültür Merkezi'nde yapılacağını açıklayan Aras, bir de sergi açılacağını bildirdi. Talep doğrultusunda alışveriş mağazalarında da sergi açabileceklerini belirten Aras, yarışmanın geleneksel hale getirileceğini bildirdi.

Musa Kurt, Zeki Bulut, Ahmet Aykanat, Mehmet Kahraman, Turgut Demir, Hayri Tuncer ve Okan Aras'tan oluşan jüri tarafından değerlendirilen eserlerden, birinciliği Türkiye'den Hikmet Cerrah, ikinciliği Rusya'dan Valentin Druzhinin ve üçüncülüğü de Çin'den Wang Rui Sheng elde etti. 10 mansiyon ödülünün verildiği yanışmada birinciye 2 bin YTL, ikinciye bin YTL ve üçüncüye ise 500 YTL para ödülü verilirken, mansiyonlar ise 250 YTL ile ödüllendirildi.

Yarışmaya Türkiye dışında ABD, Almanya, Arjantin, Avusturya, Bulgaristan, Belçika, Brezilya, Belarus, Çin, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Finlandiya, Güney Kore, Hindistan, Hırvatistan, İsrail, İtalya, İran, İspanya, Kanada, Kolombiya, Kenya, Mısır, Macaristan, Makedonya, Meksika, Myanmar,Montenegro, Özbekistan, Polonya, Rusya, Romanya, Sırbistan, Suriye, Tayland, Ukrayna, Uruguay ve Yunanistan'dan çok sayıda sanatçının katıldığı açıklandı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 14:41:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?