2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Ücretsiz sinema kursuna yoğun ilgi

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘II. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali kapsamında verdiği ücretsiz sinema kurslarıyla hem sinema sektörünün hem de amatör sinema meraklılarının gelişmesine katkıda bulunuyor. 

Geçtiğimiz yıl büyük ilgi gören ve bu yıl da bin 92 kişi arasından belirlenen 119 kursiyerin katılmaya hak kazandığı ücretsiz sinema kurslarında kursiyerler, sinemanın ustalarından ders alıyorlar. Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kurslarda öğrenciler; Halil Ergün ve Aykut Oray’dan oyunculuk, Ali Özgentürk’ten yönetmenlik, Burçak Evren’den Türk Sinema Tarihi, Ümit Ünal ve Sırrı Süreyya Önder’den senaryo yazımı, Uğur İçbak’tan kamera, Alper Maral’dan film müziği, Ulaş Cihan Şimşek’ten kurgu ve Mehmet Açar’dan film analizi derslerini alıyorlar. Türk Sineması’nın usta ismi Aykut Oray, bugün Tayyare Kültür Merkezi’nde öğrencilerine oyunculuk dersi verdi. 

Kursiyerlerin dikkatle izlediği dersin eğitmeni Oray, oyuncunun sahnede duruşu, replikler, repliklerde uyulması gereken kurallar, oyuncunun sahnede seyirciye göre hareket etmesi, oyuncuların birbirlerini göz işaretleri ve mimiklerle takip etmesi gibi konularda öğrencilerini uygulamalı olarak bilgilendirdi. Derslerin oldukça keyifli geçtiğini dile getiren kursiyerler de, sinema sektöründe alanlarında ün yapan ustalardan ders almanın onur verici olduğunu söyledi. Öğrenciler, derslerde edindikleri bilgilerle izledikleri filmleri daha detaylı gözlemleyebildiklerini de söylerken, ücretsiz sinema kurslarıyla kendilerine bu fırsatı veren Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 17:49:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?