3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Üçüz sevinci hüzne dönüştü

Bursa'da 3 çocuğu olan Aydın ailesinin üçüzleri oldu. Çocuk sayısı birden bire 6'ya yükselen ve üçüzlerini kimseye vermek istemediklerini ifade eden aile, hastane masraflarından dolayı gelen ihtar yazısının ardından kara kara düşünmeye başladı.

Edinilen bilgiye göre merkez Osmangazi ilçesi Yunuseli Mahallesi'nde, 10 yaşında Furkan, 7 yaşında Serkan ve 5 yaşında Ahmet isminde 3 çocukları olan Mustafa ve Arzu Aydın çiftinin üçüz çocukları oldu. Kirada oturan ve sosyal güvencesi olmayan ailenin üçüz sevinci hüzne dönüştü. İkiz beklerken üçüzleri olduğunu doğumda öğrenen aile, her gün 22 YTL'lik mama almak zorunda kalıyor.

Sosyal güvencesi bulunmayan baba Mustafa Aydın, eşini doğumdan sonra damar tıkanıklığı şikayetiyle hastaneye kaldırdıklarını, bebeklerden birinin ise zatürree olmasıyla varını yoğunu hastanelerde tükettiklerini anlattı. Hayvan ticareti yapan baba, üçüzleri ve eşi doğumdan sonra rahatsızlandığı için gittikleri hastanelere borçlandığını ifade ederek, "İhtar yazıları geldi. Borcumuzu ödemem için beni hastaneye çağırıyorlar. Ben de çevremdekiler de tükendi. Anne sütü yetersiz kalınca günlük 22 TL'lik mama almak zorundayız. Şu ana kadar sağ olsun bunu komşularımız karşıladı. Ama ne dayanacak gücümüz ne de takatimiz kaldı. Bebeklerimizi birbirlerinden ayırmadan büyütebilmemiz için bize uzanacak yardım elini bekliyoruz" dedi.

Son güne kadar ikiz erkek çocuklarının olacağını bildiklerini anlatan baba Aydın, "Biz ikiz erkek olacağını zannediyorduk. Çocuklarımı alıp giderken hemşire arkamdan seslendi. Bir çocuğunuz daha var dedi. İkisi kız biri erkek üçüzümüz oldu. Şok olduk. Bu zamana kadar kendim baktım desem yalan olur. Sağdan soldan yardım geldi. Masrafları çok ağır. Zaten 3 çocuğumuz vardı. Bir de bunlar olunca çok zorlandık. Çocuklarımızı kimseye veremeden büyütmek istiyoruz" diye konuştu.

Aynı anda acıkan aynı anda uyuyup uyanan üçüzlerine bakmakta zorlandığını ifade eden anne Arzu Aydın, sık sık annesinin kendisine yardıma geldiğini belirterek, "Zaten 3 çocuğumuz vardı. Bir de üçüz olunca belimiz büküldü. Maddi durumumuz elvermediği için kızlarımdan birini istiyorlar. Fakat onlar benim canım. Hangi insan 5 parmağından birini kesip bir başkasına verebilir. Bu da onun gibi, üçüzlerimizi ayırmadan büyütmek istiyorum. Büyük oğlum da bana yardımcı oluyor. Büyütmek zor ama başaracağız" şeklinde konuştu.

Öte yandan Esma, Hüsna ve Emirhan adında üçüzleri olan Karadenizli anne, minik üçüzlerini aynı anda doyurmak için ilginç bir yöntem geliştirdi. Aynı anda her birinin ağzına biberonunu verip altını battaniye ile destekleyen anne, bebekleri ayrı ayrı beslemek yerine biberonu düşen bebekle ilgilenerek zaman kazanıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 12:32:09
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 12:38:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?