6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

UEDAŞ dev yatırımlara devam edecek

ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. DEV YATIRIMLARA DEVAM EDECEK

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş., Dünya Bankası'ndan alınan 16 milyon TL ile Bursa'nın doğusundaki yerleşim bölgelerinde elektrik kablolarını 2010 yılında yerin altına alacak.

2009 yılında bölgeye 36 milyon TL yatırım yapan şirket, 2010 yılında da bir bu kadar yatırım yapacak.

Kayıp kaçak oranı Türkiye ortalamasının altında olan, tahsilat oranı da yüzde 96 civarında olan UEDAŞ, bölgede başarılı çalışmalara imza atıyor. UEDAŞ Şirket Müdürü Hüseyin Günbey, elektrik kablolarının yer altına alınması projesi için Dünya Bankası'ndan 16 milyon 600 bin dolar hibe alındığını açıkladı. Geçen cuma günü protokolün de imzalandığını açıklayan Günbey, yatırımlar için de ihalenin ekim ayında gerçekleştirildiğini söyledi.

Yatırımlar çerçevesinde Bursa'nın doğu kesimine ağırlık verileceğini açıklayan yetkililer, Vatan ve Esenevler Mahallesi'nde şebekelerin yer altına alınması çalışmalarının yüzde 80'inin bu yıl bitirileceğini kaydetti. Otosantik ile Teleferik arasındaki dağıtım merkezleri arasındaki iletim kablolarının da yer altına çekileceğini belirten yetkililer, ikinci aşamada İnegöl'de 15 milyon TL'lik bir yatırım yapılacağını söyledi. Mudanya'da ise geçen sene kabloların yer altına alınması için ihale yapıldığını,

paranın bir kısmının harcandığını, bu sene de geri kalanını harcanacağını ifade eden yetkililer, 2010 yılı içerisinde projenin en azından bir bölümünün bitirileceğini müjdeledi.

3. aşamada ise Balıkesir'de yaklaşık 50 milyon TL'lik bir projeyi hayata geçireceklerini anlatan yetkililer, şehir merkezindeki iletim kablolarının büyük kısmını yer altına alacaklarını, bu projelerin ortalama 3 yılda bitirileceğini ifade etti.

 

"UEDAŞ 2009 YILINDA 36 MİLYON TL YATIRIM YAPTI"

2009 yılında yapılan yatırımlar hakkında bilgi veren yetkililer, geçen yıl şirketin tüm bölgede 36 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirdiğini, 2010 yılında da buna yakın ödenek ayrılacağını dile getirdi. Yılbaşında belirlenen ödeneğin yıl içerisinde arttığına da dikkat çeken yetkililer, "2009 yılında Bursa'da 67 tane proje vardı. Bunun büyük bölümünü hayata geçti. Geçen sene toplam 15 milyon 383 bin TL yatırım yapıldı. Bu sene de Bursa'ya buna yakın yatırım yapılması düşünülüyor. Bursa köylerine ise toplam

1 milyon 232 bin TL yatırım yapıldı" dedi.

Balıkesir'de ise 2009 yılı içerisinde 62 tane projenin olduğunu, büyük bölümünün de bitirildiğini hatırlatan yetkililer, 13 milyon TL civarında da harcama yapıldığını vurguladı. Altınova, merkez, Edremit, Erdek, Susurluk ve Bandırma'da çalışmaların bu yıl da süreceğini anlatan yetkililer, "Dünya Bankası ile Balıkesir'de gerçekleştirmeyi düşündüğümüz bir proje de var. En geç mart ayında ihalesi yapılacak. Böylece elektrik telleri yer altına alınmış olacak. Bu sene Balıkesir'e 13 milyon TL civarında bir

ödenek ayrılacak" diye konuştu.

Çanakkale için ise yıl başında 4.5 milyon TL ayrılan ödeneğin yıl içerisinde 8 milyon TL'ye çıkarıldığını açıklayan yetkililer, bunun yüzde 95'inin kullanıldığını, 37 projenin bölümünün de 2010 yılında devam edeceğini kaydetti. Bozcaada'da elektrik tellerinin tamamının yer altına alındığını, Gökçeada'da ise ihale gerçekleştirildiğini söyleyen yetkililer, Çan, merkez, Bayramiç, Biga'da ise çalışmalarımız devam ettiğini, Gelibolu'da ise 2.5 milyon TL'lik bir projenin ihale edildiğini belirtti. Yalova'nın

sorunsuz bölgelerden olduğuna dikkat çeken yetkililer, 2009 yılında buraya 2 milyon TL'ye yakın ödenek ayrıldığını hatırlattı.

 

"UEDAŞ 2009 YILINDA 11 MİLYAR KİLOVAT SAAT ELEKTRİK DAĞITTI"

UEDAŞ'ın kayıp kaçak oranının 2008 yılında yüzde 6.3, 2009 yılında ise yüzde 5.59 olduğunu açıklayan yetkililer, şunları söyledi:

"Türkiye genelinde ise kayıp kaçak oranı yüzde 13 ile 15 arasında seyrediyor. Tahsilat oranımız yüzde 96 civarındadır. Bizim bölgemizde ödeme disiplini var. Yine 2009 yılında bölgeye 11 milyar kilovat saat elektrik dağıtıldı. 2008 yılında da bu rakama yakındık. 2010 yılında dağıtacağımız elektrik oranı ise ekonomik krizin etkisine bağlı. Ama eylül ayından itibaren enerji sarfiyatında yükselme var."

ULUDAĞ ELEKTRİK DAĞITIM A.Ş. DEV YATIRIMLARA DEVAM EDECEK
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 10:01:01
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 13:05:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?