3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

UİB'de eğitim seminerleri

Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği tarafından ihracatçı sektörlere yönelik gerçekleştirdiği eğitim seminerleri, ev tekstili sektörüne yönelik “İç Mekan Tekstili 2010-2011 Trendleri” konu başlığı ile UİB’de yapıldı.

Ağırlıklı olarak Bursa’da faaliyet gösteren 71 ev tekstili firma yetkilisinin katıldığı seminerde, İtalya Tekstil Tasarımcıları Derneği Başkanı ve ALVISI & ALVISI Tren Ofisi sahibi Fulvio Alvısı ‘İç Mekan Tekstili 2010-2011 trendleri’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Seminerde ayrıca EAT GMBH The Desing Scope Company firması tarafından geliştirilen tekstil yazılımının tanıtımı da yapıldı.

Seminerin açılışında bir konuşma yapan UİB Genel Sekreter Yardımcısı Özcan Kolbaşı, Türkiye'nin yüzde 11'lik pazar payıyla dünyanın en büyük üçüncü ev tekstili üreticisi olduğunu ifade ederek, “Türkiye ev tekstili sektörü güçlü bir konumda bulunmaktadır. Kendi koleksiyonlarını üreterek, geleneksel Türk motiflerine sahip markalar oluşturacak güce ulaşmıştır. Ev tekstili sektörümüz artık Almanya, Fransa ve İtalya gibi gelişmiş pazarlara kendi özel koleksiyonlarını ihraç ediyor. Uludağ İhracatçı Birlikleri olarak, eğitici ve bilgilendirici bu tür seminerlere önümüzdeki haftalarda da devam edeceğiz. Yine önümüzdeki günlerde, UİB olarak EVTEKS 2009 Fuarı kapsamında Trend Alanı ve Trend seminerleri de gerçekleştirilecektir” dedi.

Toplam 71 ev tekstili firma temsilcisinin katıldığı seminerde, İtalya Tekstil Tasarımcıları Derneği Başkanı ve ALVISI & ALVISI Tren Ofisi Sahibi Fulvio Alvısı ‘İç Mekan Tekstili 2010-2011 trendleri’ konulu bir sunum yaptı. Şehir-köy, çeşitli kültürler, eski müzeler ve refah seviyeleri gibi konuları da yeni trendler ve tasarımlar ile bağdaştıran Alvısı, yeni koleksiyonlar hazırlarken renklerin, konseptlerin, fikirlerin ve planların da nasıl kullanılacağı konusunda açıklamalarda bulundu.

Seminerin ardından Fulvio Alvısı tarafından kullanılan ve EAT GMBH-The Design Scope Company firmasına ait Microsoft Windows temelli tekstil yazılımının (scope çizim menüsü, desen kitabı, otomatik bordür hazırlama, yer gösterici, gerçek kumaş simulasyonu ve sunum hazırlama başlıkları altında) tanıtımı da yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 16:17:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?