1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Ukraynalı mobilyacılardan UİB ziyareti

Ukrayna'da mobilya sektöründe faaliyet gösteren bir grup işadamı, Uludağ İhracatçı Birlikleri'ni (UİB) ziyaret ederek işbirliği çağrısında bulundu.
 
MODEF Mobilya Fuarı'nı gezmek için Bursa'ya gelen 47 kişilik Ukraynalı heyet, UİB'i ziyaret etti. Beklediklerinden farklı bir Bursa bulduklarını ifade eden işadamları, Bursalı sanayicilerle ticari ilişkilerini geliştirmek istediklerini belirtti. Heyet Başkanı Osypchuk Anna, Bursa'da bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "MODEF'i ziyaret ettik. Güzel bir organizasyon olmuş. Ancak yan ürünler fazla zengin değildi. Ama yinede çalışma stilinizi ve ürettiğiniz ürünleri yakından inceleme fırsatı bulduk. Küçük imalathanelerden, büyük fabrikalara kadar uzanan bir üretim var. Sizden öğreneceğimiz çok şey var. Ama mutlaka bizimde size fayda sağlayabileceğimiz konular vardır. Ukrayna'dan gelen işadamlarımız ortak çalışmalar yapmak istiyor" dedi.
 
UİB Genel Sekreteri İbrahim Okur da heyete Bursa ve Türkiye'nin ihracatı hakkında bilgi verdi. 2000 yılından bu yana iki ülke arasında ticari ilişkilerin hızlı şekilde arttığına dikkati çeken Okur, "Türkiye'nin ihracatında Ukrayna 19, ithalatında ise 14. sırada bulunmaktadır.
Ukrayna'nın ihracatında Türkiye 3. sırada bulunuyor. Bu da gösteriyor ki Türkiye, Ukrayna'da önemli bir yere sahip. İkili ilişkileri geliştirerek, önemli ortaklıklara imza atabiliriz" diye konuştu.
 
3 gündür Bursa'da bulunan heyet sabah saatlerinde BTSO'yu ziyaret ederek, üyelerle ikili görüşmelerde bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2006 Çarşamba 18:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?