4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Ulaşım meselesinde büyük zirve

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halk otobüsü, minibüs, taksi, dolmuş, servis ve kamyoncu esnafının temsilcileri ile bir araya gelerek, ulaşım meselesini masaya yatırdı.

Başkan Altepe, bürokrat ve danışmanlarının yanı sıra AK Parti İl Başkanı Nagip Vardar’ın da katıldığı toplantıda, Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (BESOB) bağlı olarak çalışmalarını sürdüren ulaşım sektöründeki odaların temsilcileri ile bir araya gelerek, ulaşımla ilgili yaşanan sıkıntıların çözümü konusundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

BESOB Başkanı Arif Tak, Başkanvekili Yaşar Kayahan, Minibüsçüler Odası Başkanı Mürsel Çubukçu, Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkanı Akif Canıtez, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, Gürsu Şoförler Odası Başkanı Recep Kaya, Kamyoncular Odası Başkanı Işık Damlar, Servis Araçları Odası Başkanvekili Sadık Örsel, Gemlik Minibüsçüler Odası Başkanı Ayhan Gündoğdu, Gemlik Şoförler Odası Başkanı Erol Aksoy, ulaşım zirvesinde yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini Başkan Altepe ile paylaştılar. Toplantıya Ayakkabıcılar Odası Başkanı İbrahim Aytekin de katıldı.
Bursalıların kendilerinden büyük beklentileri olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bursa için yapacak çok işimiz var. Ortak akılla, istişare ederek, karşılıklı fedakarlıklarla ve kendimizi karşımızdaki kişinin yerine koyarak çalışmalarımıza yön vereceğiz” dedi.

Bursa’da kimsenin mağdur olmasını istemediklerini anlatan Altepe, herkesin pozitif katkı koyması halinde sıkıntıların daha rahat çözüme ulaşacağına inandığını belirtti. Altepe, “Bursa için atılan her adım önemli, Bursa örnek olsun istiyoruz. Kentte yılların birikimiyle oluşan sorunlar çözüm bekliyor. Bunlar kolay işler değil” diyerek çalışmalarında gereken hassasiyetin gösterildiğine işaret etti.

Sorunların çözülmesiyle Bursa’nın kazanacağını savunan Başkan Altepe, bu sayede işlerin daha hızlı ilerleyeceğini belirterek, “Ancak bu şekilde Bursa, diğer şehirlerden daha hızlı kalkınacak. Bursa’nın tamamına yakınında soruların çözümü bizden bekleniyor. Ortak akılla, alınan kararların arkasında durarak bu dönemde güzel çalışmalar yapacağız. Bursa’da en büyük sıkıntının ulaşımda yaşandığını biliyoruz. Kısa zamanda Bursa’da önemli adımlar atacağız. Başka yerde olmayanı biz yapalım, örnek biz olalım istiyoruz” şeklinde konuştu. Altepe, ulaşım konusunda problemlerin bertarafı için devamlı toplanarak sorunları herkesin menfaatine olacak şekilde çözüme ulaştıracaklarını bildirdi.

BESOB Başkanı Arif Tak ise, Büyükşehir Belediyesi’ni her zaman esnafın yanında bulduklarını belirterek, kendilerine destek veren Başkan Recep Altepe’ye teşekkür etti. Esnaf olarak sıkıntılarını dile getirirken sadece kendi çıkarlarının beklentisinde olmadıklarını özellikle vurgulayan Arif Tak, “Esnaf sanatkarlar olarak yaptığınız çalışmaları destekliyoruz ve her konuda yanınızdayız. Ulaşım, Bursa’yı boğan bir konu. Yeni döneme başladınız, kadronuzu kurdunuz. Bu kadro ile işlerin çözüleceğine inanıyoruz” dedi. Toplantıya 7 merkez ilçede çalışan esnaf odalarının başkanlarını davet ettiklerini anlatan Tak, “Bursa, hepimizin. Trafik sıkışınca hepimiz yolda kalmıyor muyuz? Sıkıntı olunca hepimiz çekiyoruz. İstenilen noktaya hep birlikte çalışarak geleceğimize inanıyorum. Size güveniyoruz. Sadece biz kazanalım dememiz mümkün değil. En büyük sıkıntılara hep birlikte çözüm bulacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Oda başkanları, Başkan Altepe’ye ulaşım sektörünün temsilcilerinin sesine kulak vererek, bu sorunun çözümüne yönelik çabalarından dolayı teşekkür ettiler. Başkan Altepe, esnaf temsilcileriyle yaptığı ulaşım zirvesi sonrasında bürokrat ve danışmanları ile konuyla alakalı toplantı yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2009 Cumartesi 15:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?