2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Ulaşıma taze kan

BURSA ULAŞIMINA TAZE KAN

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımına 30 yeni otobüs ekleyerek BURULAŞ'ın filo kapasitesini yüzde 15 artırdı. Törene katılan Devlet Bakanı Faruk Çelik, Türkiye'nin Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu'nun parlayan yıldızı olduğunu belirterek, "Herkesin bizi izlemesini tavsiye ederim" dedi.

Bursa'da toplu ulaşıma 30 otobüs daha katıldı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı BURULAŞ'a alınan klimalı otobüsler yollara çıktı. Bu sene filosunu yüzde 30 artırmayı planlayan BURULAŞ'ın otobüs sayısı ise 233'e çıktı. BURULAŞ'ta düzenlenen törene; Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bursa Valisi Şahabetin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende bir konuşma yapan BURULAŞ Genel Müdürü Ali Kaya, Bursa ulaşımının her geçen gün güçlendiğini dile getirdi.

Bursa'nın ulaşım alanında önemli yatırımlara imza attığını açıklayan Başkan Altepe ise, bu konuda radikal kararlar aldıklarını ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının yüzde 70'ini ulaşıma ayırdığını hatırlatan Altepe, "Ulaşım alanında seri adımlar atmaya devam ediyoruz. Dün Berlin'deydik. Raylı sistemle ilgili araçların ilk partisini teslim aldık. Bursa güzel bir şehir, herkesin yaşamayı istediği bir yer. Nüfusumuz artıyor. Bursa'mızda en büyük sıkıntı ulaşımdır. Tüm metropolitan şehirlerde

olduğu gibi çözümler üretiyoruz. Sadece tekerlekli araçlarla bu iş halledilmez. Onun için yatırımlarımızın yüzde 70'inden fazlasını ulaşıma ayırdık. Görükle Üniversite etabı 3 ayda tamamlanacak. Emek etabını bu yaz bitireceğiz. Bursa'nın her yerinden insanlar raylı sistemlerle şehir merkezine ulaşacak. Yılda 250 milyon TL'ye yakın yatırım yapıyoruz. Bunlar kar odaklı değildir. Buradaki ücret politikası da sistemin dönmesini sağlıyor" dedi.

 

"FİLOMUZU YÜZDE 30 BÜYÜTMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Yatırımların ana gövdesinin ulaşım alanında olduğunu dile getiren Altepe, 2011 yılında otobüs filosunu yüzde 30 büyütmeyi hedeflediklerini kaydetti. Altepe, "Bu aldığımız otobüsler ulaşımda kaliteyi artıracak. Şu anda körüklü, orta boy solo olmak üzere 30 araç teslim aldık. Teslimatların tamamlanmasıyla 2011 yılında BURULAŞ filo büyüklüğü 233 otobüse çıkacak. Yani kapasite yüzde 15 arttı. Otobüslerin egzoz emisyonları ve gürültü değerleri düşüktür. Tamamı klimalıdır. Toplumun her kesiminin rahat

kullanabileceği otobüslerin hepsi AB normlarına uygundur" diye konuştu. Vali Harput, her alanda gücüne güç katan Bursa'da ulaşım alanında yapılan yatırımların önemli olduğunu ifade etti.

 

"TÜRKİYE PARLAYAN BİR YILDIZ"

Bakan Faruk Çelik de ulaşımın en temel hizmetlerden biri olduğunu ifade ederek, "Ulaşımın sağlıklı işlemesi için otobüs ve raylı sistemin hızlı bir şekilde devreye girmesi lazım. Bursa nüfusu 3 milyona dayandı. Yenişehir Havaalanı'nın devrede olması ve günlük uçuşların sağlıklı bir şekilde yapılması çok güzel. Mayıs ayında temeli atılacak hızlı trenin devreye girmesi ile beraber Bursa'da ulaşım bütünlük kazanacak. Türkiye'den dünyanın her tarafına uçuşlar yapılıyor. Bunlar dün çok konuşamadığımız

konulardır. İnsan öncelikli yatırımları bir bir yaptık. Şehir içi ulaşımda önemli bir aksaklık ortadan kalkacak. 30 otobüsün Bursa'ya hayırlı olmasını diliyorum. Bizleri herkesin izlemesini tavsiye ediyorum. Türkiye her alanda dev adımlar atmaya devam ediyor. Avrupa, Orta Doğu ve Uzak Doğu'da parlayan bir yıldız olarak her gün daha da güçleniyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele kesti. Ardından Bakan Çelik direksiyona geçip bir süre otobüsü kullandı.

BURSA ULAŞIMINA TAZE KAN
BURSA ULAŞIMINA TAZE KAN
BURSA ULAŞIMINA TAZE KAN
BURSA ULAŞIMINA TAZE KAN
BURSA ULAŞIMINA TAZE KAN
İHA
Yayın Tarihi : 3 Mart 2011 Perşembe 16:44:05
Güncelleme :4 Mart 2011 Cuma 01:33:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?