4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Ulaşımda yeni çözümler

Alternatif çözümlerle şehir içi trafiğini rahatlatacak ulaşım projelerine devam ettiklerini belirten Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Beşevler Kavşağı'nın eksik lupunu tamamlayacaklarını söyledi.

Göreve gelmesinin ardından Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın Fethiye Mahalesi ile Organize Sanayi Bölgesi Kavşağı'nın Hamitler Mahallesi girişinde yaşanan sıkışıklığı ortadan kaldıran Altepe, Gürsu ve Alaattinbey Özlüce Kavşağı'nın projelendirme çalışmalarını da başlattı. Altepe, şimdi de Beşevler Kavşağı'nın eksik lupunun tamamlanması için harekete geçti. Başkan Altepe, kentin ana arteri olan İzmir Yolu'nu ve Beşevler ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nı birbirine bağlayan köprülü kavşağın kuzey batısındaki eksik lupunun tamamlanması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.

Eksik lup yüzünden Bursa-İzmir istikametinden Beşevler'e dönmek isteyen araçların Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na girerek Acıbadem Kavşağı'nı kullanmak zorunda kaldığına, bunun da bölgede kilitlenmeye neden olduğunu belirten Başkan Altepe, "Eksik dönüş lupunun tamamlanmasıyla yıllardır tam randımanlı hizmet alınamayan kavşak gerçek işlerliğine kavuşmuş olacak. Lupun yapılmasıyla birlikte şehir merkezinden gelen araçlar, Beşevler istikametine kesintisiz ulaşabilecekler.

Öte yandan Acıbadem Kavşağı'nda ve dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın İzmir Yolu çıkışında yaşanan trafik yoğunlu da ortadan kalkmış olacak" dedi. Bursa'ya nefes aldıracak ulaşım yatırımların bunlarla sınırlı kalmayacağını vurgulayan Başkan Altepe, başta toplu ulaşım sistemleri olmak üzere kentte çağdaş ve modern ulaşımın gerçekleşmesine imkan sağlayacak birçok projenin önümüzdeki 5 yıllık süreçte Bursalıların hizmetine sunulacağını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 13:51:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?