5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Ülkücüler'den 'Türkçülük Günü' yürüyüşü

Bursa’da, Ülkü Ocakları’na mensup gençler, 3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle Osmangazi Metro İstasyonu’ndan Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Ülkü Ocakları Bursa Şube Başkanı Muammer Şenol, 3 Mayıs tarihinin Türk milliyetçilerinin yeniden doğuşu olduğunu söyledi.

Ellerinde Türk ve MHP bayrağı bulunan gençler, Osmangazi Metro İstasyonu’nda toplandı. Çoğunluğunu lise üniformalı gençlerin oluşturduğu gruba hitaben bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Bursa Şube Başkanı Muammer Şenol, "Türk milletinin ebedi kalabilmesi için yapılmış mücadelelerin boy verdiği bu günde, bu kutlu mücadeleye gönül verenlerin, yargılandığı, işkenceye maruz kaldığı, tabutluklarda yatırıldığı halde, mücadelelerinden nasıl da vazgeçilmediği bir kez daha göz önünde bulundurulmalıdır. 3 Mayıs, büyük milletimizin ebediyete kadar yaşayacağına inanan Türk milliyetçilerinin yeniden doğuşudur" dedi.

Ülkücü gençler, "Yaşasın 3 Mayıs", "Bağımsız Türkistan", "Türkçü, Turancı, Milliyetçi Türkiye", "Biz Alparslan Türkeş’in askerleriyiz" sloganları attı. Ellerinde Türk bayrakları bulunan gençler, Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüp buraya çelenk bıraktı. Grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2005 Salı 16:27:44
Güncelleme :4 Mayıs 2005 Çarşamba 12:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?