1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Ulu Önder Atatürk törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikal edişinin 68. yıldönümünde Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde de şükran ve hasretle anıldı. 

BUSKİ Bahçesi'nde Atatürk Anıtı önünde yapılan anma törenine, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Muammer Subaşı, Genel Sekreter Yardımcısı Recep Akyıldız, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı ve yardımcıları Haluk Kurt, Turgut Men ve Yılmaz Ekinci'nin yanı sıra bütün çalışanlar katıldı. Atatürk'ün hayata gözlerini kapadığı 09.05'te siren çalınması ve 2 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla gönderdeki Türk bayrağı yarıya indirildi. Büyükşehir Belediyesi ve BUSKİ çalışanlarının da katıldığı törende duygusal anlar yaşandı. 

Bu arada Gaziantep, Antalya, Konya, Kayseri ve Samsun Gaziantep büyükşehir belediye başkanlarının geleneksel hale gelen istişare toplantısı için Samsun'da bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 68. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milletinin yeniden var oluş mücadelesinin mimarı olduğunu belirterek, "Aramızdan ayrılalı kaç yıl geçerse geçsin, Türk milleti yetiştirdiği en büyük evlatlarından Mustafa Kemal Atatürk'ü hiçbir zaman unutmayacak ve açtığı medeniyet yolunda önüne çıkacak tüm engelleri aşarak, onun gösterdiği hedeflere doğru ilerlemeye devam edecektir" şeklinde konuştu. 


Atatürk'ün ebediyete intikal edişinden sonra geçen süre içinde Türkiye'nin onun hedef gösterdiği uygarlık düzeyini yakalamak, demokrasi, barış ve özgürlük içerisinde yaşayan güçlü bir ülke olma yolunda önemli mesafeler aldığını ifade eden Şahin, "Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, yokluğunun 68. yılında daha büyük özlem, sevgi ve rahmetle anıyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2006 Cuma 11:25:35
Güncelleme :10 Kasım 2006 Cuma 13:06:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?