3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Ulubatlı Hasan anıldı

İstanbul surlarına ilk sancağı diken Ulubatlı Hasan, memleketi olan Bursa'nın Karacabey ilçesine bağlı Uluabat Köyü'nde anıldı. 

Uluabatlı Hasan, İstanbul'un fethinin 554. yıldönümünde kendi adını taşıyan köyünde anıldı. Köy stadında gerçekleştirilen törene Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban ile çok sayıda yetkili ve halk katıldı. Balaban, bugünün gençlerini Uluabatlı Hasan'ın izinden giden fertler olarak değerlendirdi. Daha sonra Uluabatlı Hasan adına gerçekleştirilen futbol turnuvasında dereceye giren takımlara kupaları verildi. 

Turnuva birincisi olan Bakırköy, kupayı Kaymakam Dursun Balaban'ın elinden aldı. İkinci olan Harmanlı Köyü'ne ise Jandarma Komutanı Yüzbaşı Galip Erbil ödülünü verirken, turnuvayı üçüncü olarak tamamlayan Küçük Fener ise Belediye Başkanı Ergün Koç tarafından ödüllendirildi. Yaklaşık iki ay süren turnuvanın gol kralı olan Hasan Yıldırım ise Sütaş Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tezel tarafından onurlandırıldı. 

Turnuvaya destek veren Sütaş adına Tarık Tezel, Uluabat Köyü Muhtarı Mesut Altınok, Yılmaz Spor'un sahibi Haşim Yılmaz ve Kafkas Kestaneleri adına da Alpaslan Durmuş'a plaketlerini Kaymakam Dursun Balaban verdi. Program, çeşitli okulların folklor gösterileriyle devam etti. Mehter konseri sonrası Uluabatlı Hasan'ın surlara bayrak dikmesi canlandırıldı.
iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2007 Salı 18:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?