2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Ulucami şadırvanları yenileniyor

ULUCAMİ ŞADIRVANLARI YENİLENİYOR

Bursa çarşılarında 1958 yılında çıkan yangının ardından büyük hasar gören ve geçici tadilatla bugüne kadar gelen Ulucami şadırvanları, eski ihtişamına kavuşuyor.

Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanarak restore edilen Ulucami şadırvanları, son yapılan çalışmalarla eski görünümü kazanıyor. Lamine edilmiş çam ağaçlarından yapılan 9,50 metre uzunluğundaki şadırvanların çatısı kurşun kaplama olacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Başkanlığı yetkilileri, batı tarafında olan şadırvanın kadınlara tahsis edileceğini söyledi. Çevresi ahşap ve straforlarla kapatılacak olan şadırvanda kadınların rahat bir şekilde abdest alabileceğini dile getiren yetkililer, "Şadırvanlarda 8 adet çeşme bulunuyor. Daha evvel Pınarbaşı'ndan gelen su iptal edilerek çeşmelere BUSKİ şebekesinden gelen içme suyu bağlanacak. Pınarbaşı'ndan gelen su, caminin doğu cephesinde bulunan depoda toplanarak tuvaletlerde ve süs

havuzlarında kullanılacak. Kadınlar da rahat bir şekilde abdest alabilecek" dedi.

Şadırvanların 280 bin TL'ye mal olacağını belirten yetkililer, Türkiye'de tarihi şadırvanların ilk defa Bursa'da yenilendiğini sözlerine ekledi.

ULUCAMİ ŞADIRVANLARI YENİLENİYOR
ULUCAMİ ŞADIRVANLARI YENİLENİYOR
ULUCAMİ ŞADIRVANLARI YENİLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2011 Cumartesi 11:00:02
Güncelleme :5 Şubat 2011 Cumartesi 23:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?