6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Ulucami'de dev buzlar böyle kırıldı

ULUCAMİ'NİN DEV BUZLARINI İTFAİYE KIRDI

Dünyaca meşhur Ulucami'nin oluklarında oluşan dev buz kütleleri Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kırılarak temizledi.

Cuma günü 5 bin civarında kişinin ibadet için akın ettiği Ulucami'nin oluklarından sarkan devasa buz kütleleri tehlike saçıyordu.

Buz kütleleri, özel bir ekip tarafından 3 saatlik çalışma ile tek tek kırılarak temizlendi. Cami görevlilerinin, büyük parçalar halinde avluya düşen buzların vatandaşlar için büyük tehlike arz ettiğini bildirmesi üzerine itfaiye ekipleri harekete geçti. Merdivenli araç cami avlusuna girerek, yukarı çıkartılan itfaiye görevlisi zor bir çalışma yaptı. Özel bir kırıcı ile oluklarda oluşan dev kütleleri kıran itfaiyeciler buz parçalarını aşağı düşürdü. Her biri 50 ile 200 kilogram arasındaki parçalar, aşağıda alınan emniyet tedbiri sayesinde herhangi bir kazaya sebebiyet vermeden kırıldı.

Çarşıda dolaşan birçok kişinin çatılardan düşen buz kütlelerinden son anda kurtuldukları öğrenildi. Havanın lodosa dönmesi ile birçok çatıdaki buz erirken, bazı büyük kütlelerin düşmesi kazalara davetiye çıkardı.

ULUCAMİ'NİN DEV BUZLARINI İTFAİYE KIRDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2010 Cuma 12:01:01
Güncelleme :29 Ocak 2010 Cuma 14:21:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?